Mester i brætspil: Kenny henter backgammoneliten til Ringe

Kenny Nissen er gået i gang med den første backgammon-undervisningstime i den gamle stationsbygning i Ringe. Foto: Kurt Rasmussen

Mester i brætspil: Kenny henter backgammoneliten til Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med sin internationale erfaring og som tidligere formand for Dansk Backgammon Forbund har Kenny Nissen et veludviklet netværk indenfor det brætspil, han nu vil introducere i Ringe, og flere topspillere har meldt deres ankomst.

Ringe: - I Danmark har vi seks eksverdensmestre indenfor backgammon, så vi er den stærkeste nation i verden i forhold til størrelsen, siger Kenny Nissen, mens han gør flere borde klar til det første arrangement i en række backgammonaftener i den gamle stationsbygning i Ringe.

Den 49-årige backgammonekspert har spillet på højeste plan i 17 år, har deltaget i flere internationale turneringer og har tidligere fungeret som formand for Dansk Backgammon Forbund. Da han flyttede til Ringe sidste år, flyttede hans store passion for backgammon med, og den glæde, han har fundet i det flere tusinde år gamle brætspil, vil han gerne dele med sine nye byfæller.

- Jeg har lavet en aftale med foreningen bag projektet "Liv i Ringe Stationsbygning" om at arrangere backgammonaftener hver anden torsdag, hvor jeg dels underviser i spillet og afholder turneringer, siger han, og fortæller, at flere af hans backgammonvenner på eliteniveau har meldt ud, at de vil bakke op om initiativet.

Martin Dyrgård Kaspersen, som er medstifter af
Martin Dyrgård Kaspersen, som er medstifter af "Liv i Ringe Stationsbygning", er glad for det nye initiativ, der er startet i huset. Foto: Kurt Rasmussen

Den spæde start

Det er torsdag 3. maj, og den erfarne backgammonspiller er spændt på, hvor mange der vil dukke op til premiereaftenen i den gamle stationsbygning.

- Jeg har fået tilsagn fra flere spillere fra backgammon-klubberne i Odense og Svendborg, men jeg ved ikke hvor mange nye, der vil dukke op for at lære spillet at kende, siger han og fortæller, at han har planlagt en times begynderundervisning før aftenens turnering sættes i gang.

Klokken 17.30 har tre personer fundet plads på stolene foran backgammon-undervisningstavlen, og en time senere, er i alt ni personer ankommet for at deltage i turneringen.

- Det er helt fint som opstart. Jeg ved fra de andre turneringer rundt omkring, at det kan svinge enormt meget med deltagerantallet, og det kan godt tage tid at få spillet i gang et nyt sted, siger Kenny Nissen med en rolig attitude.

Kenny Nissen har gennem Dansk Backgammon Forbund fået doneret fire nye backgammonspil, som også kan benyttes af andre besøgende i stationsbygningen. Foto: Kurt Rasmussen
Kenny Nissen har gennem Dansk Backgammon Forbund fået doneret fire nye backgammonspil, som også kan benyttes af andre besøgende i stationsbygningen. Foto: Kurt Rasmussen

Det seje træk

Den erfarne backgammonspiller har planlagt en længere indkøringsperiode for at få spillet udbredt på Midtfyn.

- Nu fortsætter vi med vores backgammonaftener hver anden torsdag indtil sommerferiepausen. Men efter sommeren vil jeg forsøge at tage det op til at blive en gang om ugen med nogle reviderede åbningstider, så vi også får nogle flere af de udenbys spillere med. Problemet er, at når det kun finder sted hver 14. dag, så går det lidt i glemslen, men jeg ved, at der er en del spillere fra Svendborg og Odense, der gerne ville komme og spille turnering hver torsdag, så derfor forsøger jeg at få noget rytme ind i det. Der er ikke andet for, end at jeg må prøve mig frem, siger Kenny Nissen med en optimistisk stemme.

Næste backgammon arrangement finder sted torsdag 31. maj. Her vil Kenny Nissen igen være klar med en times gratis undervisning klokken 17.30, inden turneringen starter klokken 18.30. Det koster 50 kroner at tilmelde sig turneringen, og her går de 40 kroner til præmier, mens de resterende 10 kroner dækker registreringen og andre omkostninger.

Mester i brætspil: Kenny henter backgammoneliten til Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce