Mere støtte til nybagte forældre


Mere støtte til nybagte forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÅRSLEV: For nogle forældre er det den mest naturlige ting i verden at passe og pleje et nyfødt barn. Men ikke for alle.

Derfor foreslog Sundhedsafdelingen i Årslev Kommune i foråret 2004, at nybagte forældre skal have tilbud om støtte et par timer om ugen. Politikerne bakkede op om forslaget, men det kneb med at afsætte de nødvendige penge på budgettet.

Praktisk hjælp

Nu er tiden imidlertid kommet til at gøre idéen til virkelighed, mener forvaltningen. Det fremgår af dagsordenen til et ekstraordinært møde i Økonomiudvalget på onsdag. Anledningen er, at den assisterende områdeleder på Humlehaven, Karen Margrethe Jørgensen, har valgt at gå på efterløn per 1. februar.

I stedet for at genbesætte stillingen, skal der ansættes en kontorassistent i flexjob til at klare papirarbejdet, mens en erfaren sygeplejerske overtager arbejdet med at skabe udvikling på sundhedsområdet.

Derudover bliver der råd til at afsætte sammenlagt syv timer om ugen til nybagte forældre, fortæller afdelingsleder Sten Dokkedahl.

- Vi snakker om praktisk hjælp et par timer om ugen, for eksempel til at bade eller made barnet. Tilbuddet henvender sig forældre, som er usikre på, hvordan de skal håndtere situationen, forklarer han og tilføjer, at den praktiske hjælp kan være med til at forebygge, at barnet mistrives.

Formand er positiv

Borgmester Hans Jørgensen (S), der er formand for Økonomiudvalget, er yderst positiv over for idéen.

- Det kan være med til at give forældrene et bedre udgangspunkt for at håndtere den nye rolle. Dermed får de en god oplevelse af det, at være forældre. Ved at give dem et skub i den rigtige retning er vi samtidig med til at forebygge et voldsomt træk på det sociale system, når barnet bliver ældre, siger han.

Det nye tilbud vil koste 64324 kroner om året. Det svarer til cirka 0,2 sygeplejestilling.

Mere støtte til nybagte forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce