Mere handel på Torvet, ja selvfølgelig


Mere handel på Torvet, ja selvfølgelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egentlig er det utroligt. At der stort set ikke er torvehandel i Faaborg på trods af byens magnetiske effekt på turister og et godt torv i hjertet af købstaden. Lidt handel med fisk og blomster er det eneste, byens centrale plads kan byde på for tiden. Derfor var det et meget velkomment forslag, turistchef Lene-Marianne Nielsen og handelsstandens formand, Lars Pedersen, kom med tidligere på ugen: Lad os bringe torvehandlen op i gear, lød forslaget. Og det er helt indlysende, at de har set rigtigt.

At købe friske fødevarer, kunsthåndværk eller måske særlige tekstiler under åben himmel på et brostensbelagt torv taler til vores indre kræmmer på en helt anden måde, end hvis de samme varer stod på hylderne i Føtex. Torvehandel er bare mere eksotisk og ægte. Derfor er det fint, at turistchefen og de handlendes formand ville sætte fart på torvehandlen, men det er egentlig ærgerligt, at forslaget først kommer nu. Når der om mindre end to uger er dømt bilfri midtby, bliver der for alvor plads til handlende på Torvet.

Når det er sagt, så er det vigtigste selvfølgelig, at forslaget nu får luft under vingerne. Det er næppe nok at sende breve med opfordringer ud til en stribe gårdproducenter og andre. Der er snarere brug for en erfaren tovholder på projektet til sørge for det praktiske. Og til at forklare, at torvehandel godt kan være en god forretning, selv om politikerne for nylig besluttede, at stadepladser over tre kvadratmeter på Faaborgs torv ikke mere skal være gratis.

For det vil være synd og skam, hvis opfordringen til mere torvehandel bare bliver et slag i luften. Med et købstadsmiljø som Faaborgs er det lige før, byen er forpligtet til at tilbyde borgerne at gøre en god handel på Torvet en gang eller to om ugen.

Mere handel på Torvet, ja selvfølgelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce