BRANGSTRUP: Både vejrguderne, musikerne og de lokale erhvervsdrivende fik en venlig tanke med på vejen, da Brangstrup Festival'en i går eftermiddags lukkede ned for det store, hvide festivaltelt bag skolen på Volstrupvej.

- Det er en helt fantastisk opbakning, vi har oplevet. Jeg vil tro, at halvdelen af vores budget på 130.000 kroner er kommet hjem via sponsorater, siger Ole Strøm.

- Og musikerne har stillet op, selv om vi langt fra kan betale bookingprisen, tilføjer han.

Eleverne har nydt det

Selv om der kun kom cirka halvdelen af de 1000 gæster, som Brangstrupskolen havde håbet på, så gav det ikke alvorlige skår i glæden.

- Stemningen har været i top, konkluderer Ole Strøm, der suppleres af en af skolens elever.

- Vi har haft det fedt. Især lørdag aften, hvor vi rigtigt fik danset, siger 18-årige Carina Jacobsen i en pause fra pandekagebageriet og køkkentjansen.

Hun fremhæver også Brangstrupelevernes egen kor-optræden lørdag formiddag.

- Vi havde kun øvet tre gange, men jeg synes, det gik rigtig godt, siger hun.

Et kick i hverdagen

Ole Strøm forklarer, at festivalen primært tjener pædagogiske formål i forhold til at engagere og aktivere eleverne - og skabe positive kontakter til nærsamfundet, og det mål er helt sikkert nået, mener han.

- Men det giver også en samhørighed i personalegruppen og et kick i hverdagen, når sådan noget lyk- kes.

- Det er jo helt fantastisk, at det kan lade sig gøre, fortsætter han.

Måske igen i 2005

Det var andet år i træk, skolen vovede det ene øje som festivalarrangør, og udelukket er det skam ikke, at der også bliver en festival i 2005.

Det afgør det endelige regnskab, som ikke er gjort op endnu.

- Men vi har med sikkerhed et andet stort arrangement undervejs til næste år. Nemlig landsidrætsstævnet for fysisk og psykisk udviklingshæmmede, oplyser Ole Strøm, mens Rock Nalle og hans band går forbi med en Cola Light - klar til at gå på scenen og trykke den af.

Sådan var det i 2003, og sådan var det i år igen. Rock Nalle kommer man ikke sådan uden om.
  • fyens.dk