Mere end blot flygtningehjælp: Ældre ægtepar tager afghansk mor og hendes børn til sig

Fra venstre: Ingrid Kaagh, Diana Alexandra Pedersen og Arne Kaagh. En familie, der forstår vigtigheden af at hjælpe, hvor man kan. Foto: Victor Juul Grønbæk

Mere end blot flygtningehjælp: Ældre ægtepar tager afghansk mor og hendes børn til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arne og Ingrid Kaagh fra Ringe taget hånd om en afghansk mor og hendes tre børn siden flygtningefamilien kom til Midtfyn. Forleden blev de alle døbt i den kristne tro og fik danske navne.

Ringe: Hvad ville du gøre, hvis du som kvinde i Afghanistan blev tvunget til at gifte dig med en mand, du ikke elsker? Og hvis den mand efterfølgende forlod dig for en anden, og skilsmissen bragte skam til din familie, og du pludselig stod helt alene i verden og skulle tage vare på dine børn?

Det var virkeligheden for kvinden, der dengang hed Sanja. Hun arbejdede som tolk for de amerikanske styrker i Afghanistan, men da de blev kaldt tilbage, indså hun, at hun var nødt til selv at forlade landet. Så hun flygtede til Danmark

Kvinden har nu været i Danmark i fem år. Hun var halvandet år på et flygtningecenter og fik efter to år sine børn bragt til Danmark i sikker behold. Hun blev efterfølgende indlogeret i Faaborg-Midtfyn Kommune, og det var noget, der for altid ændrede livet for Sanja.

Arne og Ingrid Kaagh fra Ringe hørte nemlig historien om Sanja og hendes situation, og de så en mulighed for at hjælpe:

- Vi har den gode holdning til livet, at mennesker er sat i verden for at hjælpe hinanden. Så vi var ikke et sekund i tvivl om, hvad vi burde gøre, siger Arne Kaagh.

Han og hustruen Ingrid tog imod den afghanske mor og de to familier er i dag smeltet sammen til én.

Familien Kaagh har selv både børn og børnebørn, men nu kan de prale af at have fået endnu en bonusfamilie:

- De har givet os så meget på lige fod med vores egne børn. Pigerne kalder os også for mormor og morfar, smiler Ingrid Kaagh med sit lille bonus-barnebarn, Pernille, på skødet.

Først efter at være kommet til Danmark forstår jeg, at jeg er et menneske. Jeg forstår nu at jeg kan leve mit liv og sikre fremtiden for mig selv og mine børn. Derfor valgte jeg at glemme alt om mit gamle liv: mit navn, religion, det hele. Jeg vil bare være dansk.
Diana Alexandra Pedersen
Et billede fra dagen som Diana Pedersen altid vil huske som en milepæl i hendes nye liv. Både venner og familie samlet på den store dag. Privatfoto
Et billede fra dagen som Diana Pedersen altid vil huske som en milepæl i hendes nye liv. Både venner og familie samlet på den store dag. Privatfoto

Nyt liv, nye muligheder

For mindre end en uge siden, søndag den 2. september, skete en stor forvandling. Den dag i Ringe Kirke blev Sanja døbt i den kristne tro som Diana Alexandra Pedersen.

Hendes muslimske baggrund blev udskiftet med kristen næstekærlighed i kirken, hvor Diana og hendes tre børn blev døbt og dermed for alvor kunne lægge fortiden bag sig.

Arne og Ingrid Kaagh var med under hele ceremonien, og for Diana Alexandra Pedersen har mødet med Danmark, danskerne og den danske kulturarv åbnet hendes øjne for en verden, hun tidligere kun turde drømme om:

- Først efter at være kommet til Danmark forstår jeg, at jeg er et menneske. Jeg forstår nu, at jeg kan leve mit liv og sikre fremtiden for mig selv og mine børn. Derfor valgte jeg at glemme alt om mit gamle liv - mit navn, religion, det hele. Jeg vil bare være dansk, fortæller Diana Alexandra Pedersen og sender et varmt smil til sine børns danske bedsteforældre.

Diana Alexandra Pedersen tager fortsat sprogundervisning og håber en dag at kunne arbejde på et plejecenter, så hun kan give bare lidt af den kærlighed tilbage til Danmark, der har ændret hendes livskurs til det bedre.

For Arne og Ingrid Kaagh er budskabet tydeligt. Vi skal som enkeltpersoner gøre mere for at hjælpe dem, der kommer til vores land:

- Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe én. Vi tror på, at der burde være tilknyttet en dansk familie til hver flygtningefamilie. Så kunne det jo være, at folk ville se menneskerne og ikke blot deres titel som flygtning, siger Arne Kaagh.

Mere end blot flygtningehjælp: Ældre ægtepar tager afghansk mor og hendes børn til sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce