Flaskepost med politimand Carl Mørck vises fra den 3. marts torsdag

Filmen "Den danske pige" vises fortsat den 1. og 2. marts i Ringe Bio. Den handler om et dansk kunstnerægtepar og foregår i 1920erne i København, hvor den også til dels er optaget. Den tager sit udgangspunkt i den sandfærdige historie om den danske landskabsmaler Einar Wegener, der i 1930 som den første nogensinde gennemgik en række kønsskifteoperationer og blev til kvinden Lili Elbe. Filmen beskriver Einar Wegeners forvandling fra mand til kvinde og ikke mindst hans forhold til hustruen, kunstneren og portrætmaleren Gerda Wegener. Filmen er baseret på David Ebershoffs biografiske roman om Einar Wegeners liv, og hovedrollen spilles af britiske ller Eddie Redmayne. Wegener spilles af svenske Alicia Vikander.

Hvis man efter at have set filmen gerne vil have et indtryk af de billeder, som virkelighedens Gerda Wegener malede, kan man frem til 16. maj 2016 se hendes billeder på kunstmuseet Arken, som viser 177 værker af Gerda Wegener. Dette er den største udstilling nogensinde af kunstnerens værker.

Flaskepost fra 3. marts

Så er der igen en premierefilm på programmet, nemlig "Flaskepost fra P"; filmen har Danmarkspremiere den 3 marts. Filmen er baseret på Jussi Adler-Olsens roman af samme navn fra hans romanserie om Afdeling Q og er den 3. film i serien om politimanden Carl Mørck og hans kollega Assad på Afdeling Q. De to foregående og succesfulde film var " Fasandræberne" og " Kvinden i buret".

Filmen tager sin begyndelse, da søskendeparret Samuel og Magdalena, som er opvokset i en religiøs menighed i Danmark, pludseligt forsvinder, men ikke meldes savnet.

Sagen havner i Afdeling Q på Københavns Politigård, og samtidig modtager politimanden Carl Mørck her en otte år gammel flaskepost med et råb om hjælp fra en dreng i fangenskab. Da Carl Mørck og hans kollega Assad begynder at udforske sagen om det forsvundne søskendepar, finder de ud af, at der en sammenhæng mellem de to sager, og under udforskningen kommer de på sporet af såvel religiøs fanatisme som en brutal morder.

Denne mand har flere mord og bortførelser på samvittigheden, idet han hver gang bortfører børn fra religiøse miljøer, slår det ene barn ihjel og kræver løsesum og tavshed for det andet.

Filmen følger Mørck og Assad i deres forsøg på at finde de to børn, før det er for sent.

Filmens hovedrolleindehavere er, som i de foregående film i serien, Nikolaj Lie Kaas i rollen som Carl Mørck og Fares Fares som kollegaen Assad, men der er også gensyn med Johanne Louise Schmidt og Søren Pilmark. Af nye navne på rollelisten kan nævnes Jakob Oftebro, Pål Sverre Hagen og Lotte Andersen.

Den norske filminstruktør Hans Petter Moland har sin første danske filmproduktion.

"Flaskepost fra P" fortsætter også hver aften i uge 10. Desuden er der Seniorbio med denne film torsdag den 10 marts klokken 14.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.