Meningsfuld praktik: Lærepladsløse lærlinge bygger på Korinth Kro

Diana Sørensen og Martin Jakobsen er snart færdige med det, der bliver nye bade- og toiletrum i annekset. Foto: Bent Warncke

Meningsfuld praktik: Lærepladsløse lærlinge bygger på Korinth Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolepraktikanter er i gang med at lave baderum og toiletter på Korinth Kro - foreningen bag restaurering forventer, at de første turister overnatter i annekset til sommer.

Korinth: Et samarbejde mellem Syddansk Erhvervsskole i Odense og Foreningen Korinth Kro er i øjeblikket ved at udmønte sig i nye toilet- og badefaciliteter i annekset til Korinth Kro.

De to murerlærlinge Diana Sørensen (20) og Martin Jakobsen (24) har siden oktober været i gang - først med at støbe gulv og siden med at bygge skillevægge op til det, der bliver til to baderum og tre toiletter.

De to er blandt de syv murerelever på erhvervsskolen, der ikke har fået en praktikplads og derfor nu må gennemføre deres praktiktid i skoleregi.

For dem, er det en kærkommen opgave at få lov til at komme ud og arbejde på et projekt, der rent faktisk skal bruges til noget, fortæller Diana Sørensen.

- Når vi laver noget på skolen, bliver det som regel revet ned igen. Så det er ekstremt fedt at få lov at lave noget, der rent faktisk skal bruges til noget og bliver stående, siger hun.

I Korinth prøver de også at arbejde under vilkår, som de som færdiguddannede murere kommer til at møde i det daglige.

- Det er rigtig fint at skulle samarbejde med hinanden om det her, for det ligner den virkelighed, vi kommer ud til, når vi skal være i et sjak. Den oplevelse får vi ikke rigtig på skolen, siger Diana Sørensen.

De to lærlinge regner med at være færdige med at pudse væggene og sætte fliser op i den første uge i februar.

Deres skolepraktikinstruktør Carsten Frederiksen er også rigtig glad for samarbejdet med Korinth.

- Det er meget givende for eleverne. De er vant til at have seks meter til loftet, og når man trykker på en knap er der lys og varme på. Her er der smalt, og de skal improvisere og tænke sig om hele tiden, så det er rigtig godt. Det her byggeri kan de komme forbi om 15 år og sige, at det var det her, jeg lavede, dengang jeg var i lære, siger han.

Korinth Kro
Foreningen Korinth Kro overtog for et år siden Korinth Kro for en krone.Planen er at restaurere den nedslidte bygning, så den kan bruges som vandrerhjem/hostel.

Restaureringen er budgetteret til at koste mellem 8 og 16 mio. kroner.

Anneksprojektet er støttet med 300.000 kroner fra LAG-midler. (Lokale Aktions Grupper)

Når annekset er færdigt, vil det have 30 sovepladser.
Diana Sørensen sætter stor pris på at arbejde med et skoleprojekt, der får lov til at blive stående. Foto: Bent Warncke
Diana Sørensen sætter stor pris på at arbejde med et skoleprojekt, der får lov til at blive stående. Foto: Bent Warncke

Anneks inden sommerferien

For Foreningen Korinth Kro er det en kærkommen hjælpende hånd, de unge murerlærlinge kommer med, understreger Finn Kyhn fra foreningen.

- Vi synes jo, det er fedt, at der kommer nogen og vil hjælpe os, for der er masser af arbejde at lave her. Men det jo også fedt at kunne hjælpe de unge mennesker, så de kan komme ud og lave noget arbejde, de ikke kan på skolen. Her er væggene skæve, og der er lavt til loftet, så det er de nødt til at tage bestik af, siger han.

Foreningen er i gang med at søge fondsmidler til den store renovering, der kræves til selve kroen. Finansieringen af renoveringen af annekset er dog på plads, og Finn Kyhn regner med, at annekset kan indvies inden sommerferien.

- Det skal det jo, for ellers kan folk jo ikke bo i det i deres sommerferie, siger han med et stort grin.

- I bestyrelsen tror vi selv på det. Nu er murerne snart færdige, og så kan smeden og elektrikeren komme i gang. Lige så snart der er lidt varme på derinde, så går vi i gang med at isolere de ydervægge, der skal isoleres, og vi har en seniorklub, der vil reparere vinduerne. Vi har flere frivillige, der rykker os i frakkeskøderne - de er utålmodige efter at komme i gang, siger Finn Kyhn.

Der er budgetteret med godt 400.000 kroner til restaureringen af annekset.

- Og så har vi jo masser af venlige mennesker, der ringer til os. Så jeg tror, vi har senge, skriveborde og lamper nok til hele kroen efterhånden. Vi har også lige fået doneret to gange 50 stole, fortæller Finn Kyhn.

Diana og Martin bliver løbende superviseret af deres skolepraktikinstruktør  Carsten Fredriksen (th). Foto: Bent Warncke
Diana og Martin bliver løbende superviseret af deres skolepraktikinstruktør Carsten Fredriksen (th). Foto: Bent Warncke

Meningsfuld praktik: Lærepladsløse lærlinge bygger på Korinth Kro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce