Medlemsboom: Gymnastikfællesskab trækker unge til Ringe

105 gymnaster tæller Ringe Juniormix, og stort set alle var med til holdets weekendtræning forleden. Foto: René Vaaben Johansen

Medlemsboom: Gymnastikfællesskab trækker unge til Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe Gymnastikforenings Juniormix-hold trækker gymnaster til langt uden for Ringe og opland. I år er antallet af gymnaster eksploderet og oppe på 105.

Ringe: Lige nu knokler gymnastikhold landet over for at blive klar til de kommende måneder, hvor holdene vil vise sig frem ved opvisninger over hele landet.

Det gælder også for Ringe Gymnastikforenings Juniormix. Og når det hold går på gulvet, så gælder det om at have rigeligt med plads til de rytmiske udfoldelser og spring. For tilgangen af gymnaster er nærmest eksploderet, og mere end 100 af slagsen er på plads, når 25-årige Jonas Lund Olsen og de øvrige seks instruktører kalder til den ugentlige træning i Ringe Efterskoles springcenter.

- Vi har 105 tilmeldte på holdet. Det er vildt, men det er fedt, siger den 25-årige, der har stået på instruktørsiden i syv-otte år.

I løbet af de seneste sæsoner er antallet af gymnaster på holdet vokset fra omkring 60 til mere end 100. Forklaringen på den markante stigning har Jonas Lund Olsen ikke et klart bud på.

- Vi har faktisk 15-16 stykker, der er lige er taget på efterskole, så vi havde ikke regnet med, at vi skulle være så mange. Så i en tid, hvor man siger, at de ikke vil foreningslivet, og det mere er det individuelle end holdsport, der trækker, smiler instruktøren, mens der gøres klar til at øve opstillinger og serie.

Ringe Juniormix
Ringe Juniormix er fra 6. klasse, og der trænes en gang om ugen i to timer. Derudover er der indlagt weekendtræninger med overnatning.På grund af den store tilslutning er der hentet to ekstra instruktører ind til holdet i denne sæson. Den ene er dog ved årsskiftet stoppet på grund af højskoleophold.

Holdet ledes af Jonas Lund Olsen, Josefine Ejlskov, Simon Westermann, Jonas Westermann, Frederikke Ejlskov, Rasmus Linnebjerg Knudsen og Andreas Kappel.

På programmet står der 11 opvisninger i løbet af foråret. Blandt andet kan holdet opleves ved Ringe Gymnastikforenings egen opvisning, og turen går også til Jylland.

Kører fra Langeskov

Med på gulvet er 13-årige Caroline Kjær, der tager turen lidt uden for Årslev og til Ringe. Det er nu tredje år, at hun gør det.

- Det er fordi, at der er mange på holdet her, og så er trænerne gode til at skille os ad og få de nye med, siger Caroline Kjær.

- Alle betyder noget på holdet, og så er der et højt niveau. Trænerne er gode til at sætte det hele sammen, lyder roserne fra den 13-årige.

Hun har følgeskab af 12-årige Bertil Oskarson. Han tager faktisk turen fra Langeskov. Han har tidligere prøvet konkurrencehold i Odense og forsøgt sig med parkour.

- Her er det rigtig godt. Det er sjovt og hyggeligt. Det er fint både med spring og rytme, mener Bertil Oskarson, inden han forsvinder ind på gulvet for at gøre klar til startserien.

Prøver sig frem

Startserien og resten af det godt 20 minutter lange opvisningsprogram er 22-årige Josefine Ejlskov en af hovedmændene bag. Det kræver en del at få sat et så langt program sammen - og få involveret 105 gymnaster.

- I starten har man det bare inde i hovedet, og så prøver vi os lidt frem. Gymnasterne er ret gode til at hjælpe og sige til, hvis det ikke fungerer. Så prøver vi noget nyt, siger den 22-årige.

- Men det er en udfordring med 105 børn og unge, og det tager nogle timer. Men vi får det til at fungere, smiler hun netop som holdet har gennemført hele programmet for første gang - oven i købet med tilskuere i form af andre gymnaster i skikkelse af foreningens minimix-hold, forældre og søskende.

For flere måneders arbejde begynder så småt at tage form, og det kan få det store, tilfredse smil frem hos Jonas Lund Olsen.

- Man kan se glæden i deres øjne, og de giver den gas. Det er fedt at se, hvordan de udvikler sig individuelt og som hold, påpeger han.

- Nogle af de nye sidste år går nu forrest og tager de nye ind under deres vinger. Det er det hele værd, understreger den 25-årige.

Hånd om alle

Holdet henvender sig både til nybegyndere og øvede, og der er derfor et naturligt stort spring i niveauet. Trods et par ekstra sæt instruktørhænder til denne sæson, erkender Jonas Lund Olsen, at det er lidt af en udfordring at have fuld fokus på udviklingen hos hver gymnast.

- Selvfølgelig blive det sværere at nå hele vejen rundt, når vi er så mange, for det giver mindre tid til den enkelte, siger den 25-årige, der bliver suppleret af sin navnebror og medinstruktør Jonas Westermann, der understreger, at der tages hånd om alle.

- Vi spotter hurtigt de "sårbare", som sætter sig ud, bemærker Jonas Westermann, som også har været en del af holdet i flere sæsoner.

Hvad han og de øvrige instruktører, sammen med gymnasterne, har fundet frem til, det kan man se i de kommende måneder, hvor holdet deltager i 11 gymnastikopvisninger.

Medlemsboom: Gymnastikfællesskab trækker unge til Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce