Risengrød har været alternativet for Alfred Henriksen, når han ikke kunne tåle strejkemaden
KORINTH: Det kan godt være, at kommunens ældremad ikke er til fem kokkehuer.

Og de fleste vil næppe forvente at finde Tømmergårdens kommunale centralkøkken i Michelin-guiden.

Men man må i hvert fald kunne forvente, at kommunen leverer noget mad, man kan tåle. Og ellers skal man have tilbudt en anden ret - og helst noget bedre end risengrød.

Det mener i hvert fald 92-årige Alfred Henriksen, der bor på Lykkevalg Ældrecenter i Korinth. Han bliver efter eget udsagn syg, hver gang han får serveret millionbøf til middag.

- Så skal jeg på wc ret hurtigt efter. Det sker to-tre gange i løbet af en eftermiddag. Jeg bliver ret mat af det. Jeg bliver jo simpelthen syg, forklarer Alfred Henriksen.

Når man samtidig er dårlig til bens er det bare endnu mere træls at have dårlig mave.

- Jeg skal nærmest sove på toilettet, fortæller han.

Og derfor er det mildest talt ikke rart, at millionbøf er en af de retter, som har været en stor del af strejkemaden til de ældre.

Under strejken har der indtil i mandags kun været tre forskellige retter om ugen i en turnusordning, der kører over to uger.

Derefter er der tre andre retter mad om ugen i en ny 14-dages turnus, og så går det tilbage til de første tre retter igen.

Der bliver med andre ord serveret millionbøf to gange om ugen over en 14 dages periode.

Det er meget millionbøf, når man ikke kan holde det i sig.

Alfred Henriksen har bedt om at få noget andet, når menuen står på millionbøf. Centralkøkkenets alternativ til Alfred Henriksen er risengrød. En ret, han netop har fortæret denne dag, hvor Stiftstidende kigger forbi.

- Der er ikke kalorier nok i det. Men så tager jeg rugbrød og bananer ved siden af, siger Alfred Henriksen.

Kommunens kostfaglige leder Dorit Jensen fortæller at nødberedskabet blev udvidet i mandags.

- Nu kører vi med syv forskellige retter om ugen, siger Dorit Jensen og oplyser, at der nu også er fisk og kyllingebryst på strejkemenuen.

Udsigten til mindre millionbøf og risengrød glæder Alfred Henriksen.

Alligevel vokser træerne ikke ind i himlen for Alfred Henriksen.

- Maden er ikke særlig god. Det er den altså ikke, siger han om Tømmergårdens mad.
  • Fyens Stiftstidende