Markedsarbejde ingen guldgrube


Markedsarbejde ingen guldgrube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

RÅD: Behov for stram styring, hvis klubber skal tjene penge på nyt tiltag

RINGE:De midtfynske foreninger, der måtte få arbejde på et kommende musik- og kræmmermarked på festivalpladsen i Ringe, skal ikke gøre sig håb om lettjente penge. Til gengæld får de en fair behandling af ejeren af markedet, Michael Deutsch. Det gælder om at være ekstremt forberedt, når der skal indgåes en aftale med ham.

Sådan lyder rådet fra IF Frem Bjæverskov, der er en af de få foreninger, der arbejder for Michael Deutsch på Roskilde Musik- og Kræmmermarked.

- Vi er glade for arbejdet, men det skal være dygtige foreningsfolk, hvis der skal tjenes penge på at stå i bar på markedet. Vi har prøvet at få underskud på at bemande baren i en af de to store musiktelte, siger tovholder for idrætsforeningens markedsarbejde, Jens Andersen.

Foreningen havde sidste år ca. 35 frivillige hjælpere på markedet og tjente ca. 20.000 kroner på 4-5 dages arbejde. Pengene kom først og fremmest fra opsætning af hegn og hjælp backstage. Denne del af arbejdet var der på forhånd aftalt en fast pris på.

- Men hvis vi igen skal bemande en af barerne, kræver det en ny aftale med Michael Deutsch, siger Jens Andersen.

I princippet tjener foreningen to kroner på hvert glas fadøl, der langes over baren. Det kræver imidlertid, at der intet svind er overhovedet.

Foreningerne skal heller ikke forvente personalegoder som billige øl eller mad.

Af andre foreninger, der er med på markedet, kender Jens Andersen kun Frederiksberg Garden.

- Hvis der er flere, er det meget få, bemærker han.

Madboderne på kræmmermarkedet er således udliciteret til private foretagender.

Michael Deutsch ønsker ikke at oplyse, hvor mange frivillige hjælpere, han bruger i Roskilde.

- Du kan ikke sammenligne de to markeder, siger han.

Han tør heller ikke give et bud på, hvor mange hjælpere, der er brug for i Ringe.

- Det afhænger af, hvor mange boder, der bliver sat op.

Tivoli og truckere

I en beskrivelse af musik- og kræmmermarkedet forklarer Jens Andersen, at det består af kræmmerboder, stort tivoliland, truckerareal, en række små intime telte med for eksempel jazzmusik eller andre former for musik og så to meget store musiktelte, hvor de kendte musikere optræder. I det telt, hvor idrætsforeningen passer baren, har de optrædende for eksempel været Bamses Venner, Richard Ragnvald og Birthe Kjær. Om aftenen er teltet blevet brugt til diskotek.

Om kræmmermarkedet kommer til Ringe afgøres formentlig på torsdag. Da forhandler Michael Deutsch med borgmester Bo Andersen og formanden for Teknisk Udvalg, Henning Andersen, om de nærmere vilkår for musik- og kræmmermarkedet.

Markedsarbejde ingen guldgrube

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce