Marked strammer tøjlerne

Dyrlæge Arne Knold har været fast inventar på Egeskov Marked i 37 år. Her står han for kontrollen af dyrene, inden de bliver lukket ind på pladsen.
Foto: tim k. jensen

Marked strammer tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Egeskov Markedsforening har dyrevelfærden i fokus med strammere regler og grundigere kontrol

KVÆRNDRUP: Selv om det er dyrene, der skal handles med på Egeskov Marked, så skal de have det godt, mens de er der.

Ved sidste års marked gik billeder af en vaklende, forstyrret hest pressen rundt, og dyrevelfærden på Egeskov Marked blev kritiseret.

Derfor har markedsforeningen i år valgt at gå grundigere til værks i kontrollen af dyrene og strammet op for adgangen til markedet.

- Vi har gjort meget ud af at efterrationalisere siden sidste år. Hvis der er noget, vi ikke er interesserede i, så er det negativ omtale af dyrene på markedet, siger formanden for markedsforeningen, Tommy Christensen.

Når de handlende ankommer til årets marked med deres dyr, vil de som noget nyt blive bedt om at udfylde en formular med kontaktoplysninger, personlige oplysninger, oplysninger om hvilke dyr de har med samt bilens registreringsnummer, inden de kan blive lukket ind på markedet.

Samtidig vil markedets faste dyrlæge, Arne Knold, tage dyrene ekstra grundigt i øjesyn, før dyrene kan få adgang til pladsen. Desuden vil dyrlægen og andre af markedets arrangører bruge ekstra tid på at gå ture rundt på pladsen for at tjekke, om dyrene har det godt og ser friske ud. Alt sammen tiltag, der gerne skulle sørge for at sikre dyrenes velfærd.

- Vi håber ikke, der kommer nogen af dem, som ikke kan finde ud af, hvordan man behandler dyr. Men jeg er faktisk sikker på, det vil sortere nogen fra, siger Tommy Christensen.
Foto: tim k. jensen

En over nakken

Om Jens Peter Svendsen, også kaldet Låsby-Svendsen, kommer trods de strammere regler, ved Tommy Christensen ikke endnu. Låsby-Svendsen var manden, der medbragte den forstyrrede hest på sidste års marked. Men det skulle han ikke kunne komme af sted med i år.

- Han er ikke i tvivl om vores holdning. Han får simpelthen én over nakken, hvis han ikke opfører sig ordentligt, fastslår Tommy Christensen.

Dyrlæge Arne Knold, der skal tilse dyrene, når de ankommer til markedet, forventer dog ikke, at de strammere regler og kontroller vil resultere i flere reprimander til de handlende.

- Jeg tror ikke, der bliver nogen problemer. Det plejer der jo ikke at være. Og handelsmændene ved jo, at jeg og politiet er der, siger dyrlægen.
Foto: tim k. jensen

Rideskole viser vejen

Ud over de strammere regler og den øgede kontrol vil markedsforeningen også forsøge at fremme dyrevelfærd ved at vise markedsgængerne, hvordan man behandler dyr godt. Derfor vil Midtfyns Rideklub som noget nyt være til stede på pladsen med en ridebane, 30-50 heste og ryttere. Her vil man kunne få en tur i sadlen og opleve, hvordan man passer, plejer og har glæde af en hest.

- Vi vil også gerne skabe opmærksomhed om dyrenes velfærd på en mere positiv måde og vise, at folk også er gode ved dyr, siger Tommy Christensen.

Egeskov Marked åbner klokken seks i morgen.

Marked strammer tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce