Reformationen markeres i år med rundtur til de 20 kirker i Faaborg Provsti

Faaborg: 500-året for reformationen markeres på alle leder og kanter og helt ud i hjørnerne.

Således også i Faaborg Provsti, hvor samtlige sogne sammen arrangerer et såkaldt salme-maraton i løbet af 2017. Med 14 dages mellemrum tager præster og menighed forbi provstiets 20 kirker på Sydfyn for at synge salmer fra salmebogen.

Folk, som deltager på hele turen rundt til de 20 kirker i årets løb, vil få et helt særligt indblik i alle provstiets 20 kirker. Og de vil nå at synge med på 100-120 af salmebogens i alt 792 salmer. Mindre kan dog også gøre det, for folk kan naturligvis nøjes med at være med en del af gangene.

Salmesangen finder sted på fredage, og man mødes i kirken klokken 10. Første gang er fredag 13. januar klokken 10 i Diernæs Kirke, hvor det er salmerne fra 1-40 i salmebogen, som er i spil.

 

 

Fem-seks salmer pr. gang

Salmebogen deles nemlig op i 20 afsnit, så det svarer til antallet af kirkebesøg hen over året. Hver gang synges 5-6 salmer fra det pågældende afsnit, som er udvalgt i salmebogen.

Inden deltagerne i salmemaraton opløfter røsterne, så begynder hver gang med lidt om kirkens historie. Og mere specifikt, hvad der er af nedslag fra reformationen. Efter fem-ti minutter synger man så de fem-seks salmer, som er udvalgt i den pågældende kirke. Og det ender hver gang med en kop kaffe/te og en småkage i våbenhuset. 

Næste kirke på turen er Nr. Broby Kirke, fredag 27. januar, mens Vejle Kirke står for skud, fredag 10. februar. Sidste kirke i salme-maraton er Svanninge Kirke, fredag 1. december. Her synges fra siderne 761-792 i salmebogen. (pcb)