Et nyt linjefag, hvor unge lærer at skrive manuskripter til film og teater, kan være løsningen for Ryslinge Højskole
RYSLINGE: Midt i den triste nyhed om, at Ryslinge Højskole må droppe det traditionelle efterårskursus, blev der tændt et lille lys for højskolen.

I samme ombæring kunne højskolen nemlig præsenterer det nye linjefag "Manuskriptskolen", som tilbydes fra januar.

Her skal deltagerne beskæftige sig med at skrive manuskripter til teater og film under vejledning af professionelle.

Og der er høje forventninger til det nye linjefag på den trængte højskole.

Den konstituerede forstander, Viggo Nørgaard Nielsen, kalder det ligefrem for et vendepunkt for højskolen.

- Det passer rigtig godt ind i vores profil, som en højskole med kreativ kommunikation. Og vi tror meget på, at det kan skaffe os flere elever, siger Viggo Nørgaard Nielsen.

Han forventer, at det nye linjefag vil skaffe 15-20 ekstra elever til højskolen.

- Det kan være vores "turning point", fordi det kan skabe grobund for hele højskolen. Det er nemmere at få flere elever til, når man har elever. For man vælger jo også efter at kunne være sammen med andre, siger han.

Linjefaget er udsprunget af et samarbejde med blandt andet FilmFyn, BaggårdsTeatret og Faaborg Gymnasium. "Manuskriptskolen" på Ryslinge Højskole bliver den kun tredje af sin slags i Danmark.

Direktøren for FilmFyn A/S, Lars Hermann, deler forstanderens optimisme:

- Jeg tror, at der er en stor efterspørgsel. De unge får faste rammer og professionelle film- og teaterfolk omkring sig. Og så forlader de stedet med et færdigt manuskript efter de 20 uger.

Etableringen af "Manuskriptskolen" er forholdsvis omkostningsfri for Ryslinge Højskole. Højskolen skal dække udgifter til timelærerne, som formentlig hentes i København.

- Vi får jo også indtægter, så det bliver ikke et problem. Det er nærmeste en appelsin, som er faldet ned i turbanen. Men ingenting er sikkert i denne branche, så vi må jo vente og se, lyder det fra Viggo Nørgaard Nielsen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Forstander ansættes til efterskole

Højskole uden elever

Højskole uden elever

Ryslinge Højskole i krise