Steffen Harms fra Selskabet for ligestilling lægger vejen forbi Ringe til et arrangement i 3 F's lokale på Intro

Feministen Steffen Harms fra Selskabet for Ligestilling lægger vejen forbi og lægger op til debat om kvinders vilkår, når Kvindernes Internationale Kampdag markeres i 3F-huset i Ringe 8. marts.

Mere end 40 år

Bag arrangementet står en gruppe kvinder fra Enhedslisten, og her mere end 40 år efter at Rødstrømpebevægelsen indledte kampen for ligestilling i Danmark, er der stadig brug for fokus på sagen, mener Kirsten Lundgaard, der er en af arrangørerne.

- Vi har set mange eksempler på hadforbrydelser mod kvinder, så har vi brug for at holde fast i, at kampen for ligestilling fortsat må kæmpes - og byde velkommen til en ny feminisme, som mændene også er en del af, lyder det fra Kirsten Lundgaard.

Steffen Harms, der betegnes som feminist vil til arrangementet på kvindekampdagen i Ringe tale om, at kvinders og mænds seksualitet ikke er ligestillet, og at piger og kvinder efterlades med følelsen af skyld og skam, når de har været udsat for en sexforbrydelse. Bagefter lægges der op til debat.

Unge fortæller

Arrangørerne satser også på at få en gruppe unge kvinder til at fortælle om deres hverdag, for kampen for en ny feminisme er i høj grad de unge kvinders kamp, mener Kirsten Lundgaard.

- Rødstrømpebevægelsen startede kampen for ligestilling i 1970erne. Nu er disse kvinder blevet bedstemødre, og står tilbage og ser hvordan den nye generation stadig har kampe, der skal kæmpes på vegne af deres eget køn - for alles bedste, lyder det i en pressemeddelelse fra Kirsten Lundgaard.

Arrangementet i 3F-huset begynder klokken 17.30 og varer til 21.30. Der er gratis, men man bedes medbringe en ret til fællesspisningen.

I løbet af aftenen kan også opleves farverig sigøjnerdans af danserinden Marimika.

Sidste år blev 100 året for kvinders valgret fejret ved en stor fest, der blev holdt i Faaborg.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.