Madsamling: Markedsplads skal favne fødevarer fra midtfynske gårdbutikker

Henrik Kildegaard brænder for at løfte lokale fødevarer og lade dem følge af en fortælling. For et par tilbage forsøgte han sig med Fødevarefællesskab Midtfyn, men det projekt er lige nu sat lidt i bero. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Madsamling: Markedsplads skal favne fødevarer fra midtfynske gårdbutikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midtfyn kommer nu med i konceptet Madsamling.dk. Det er landmand Henrik Kildegaard, som står bag initiativet, hvor man handler lokale fødevarer på nettet og henter dem ved en madsamling på hans gård, Fuglegaarden, én gang om ugen.

Ringe: Bestil fødevarer fra lokale producenter på nettet, og hent varerne ved en ugentlig event, hvor du samtidig kan møde producenterne og få forskellige oplevelser.

Det konceptet i Madsamling.dk, og nu kommer konceptet, som er udbredt i hele Europa, også til Midtfyn - nærmere betegnet til 42-årige Henrik Kildegaards gård i Ringe.

Han er initiativtager til Madsamling Ringe, der bliver en markedsplads for lokale fødevarer.

- Jeg brænder for at finde nye veje og for at bakke op om de lokale producenter, så man får fødevarer af en lidt bedre kvalitet, end man er vant til, forklarer landmanden.

- Det synes jeg er værd at give et boost, lyder det fra den 42-årige.

Madsamling Ringe
Madsamling startede i 2011 i Frankrig under navnet La Ruche Qui dit Oui, og i dag findes der omkring 1100 madsamlinger rundt om i Europa, heraf 11 i Danmark.Det er gratis at oprette et medlemskab, og der er ingen forpligtelser forbundet hermed. Man opretter sig på madsamling.dk. Her kan man også se, hvilke producenter, der leverer til Madsamling Ringe.

Blandt andet er Sinai Mejeri, Skarø Is, Økomølleriet, Gourmetolie, og Skyttes Gartneri med.

Det er planen, at man en gang om ugen, hver torsdag mellem kl. 16 og kl. 18, henter de varer, man har bestilt og betalt på nettet. De skal hentes hos Henrik Kildegaard.

En del af konceptet er, at afhentningen af varer skal gøres til en god oplevelse for medlemmerne, og at man samtidig eliminerer alle fordyrende mellemled.

Vært på markedspladsen

Han har søgt om og er blevet såkaldt "vært" for madsamlingen. Værtens opgave er blandt andet at samle forskellige producenter, der vil være med.

- Det kan være alle slags fødevarer. Vi kommer ikke i gang med 300 forskellige varenumre fra start, men det er i det område, vi gerne vil ligge, og jeg prøver at finde producenter helt tæt på, bemærker Henrik Kildegaard, der allerede er nået ganske langt i det arbejde.

Den 8. februar åbner onlinesalget - og herefter kan man handle frem til og med tirsdag den 13. februar. Den 15. februar er så dagen for den første madsamling på hans gård, Fuglegaarden.

- Vi mødes hos mig torsdag fra klokken 16 til klokken 18, hvor man kan hente sine varer, som er købt på nettet. Det bliver en event, hvor man kan møde producenterne og få en dialog om fødevarer. Der vil vi også forsøge at lave en event, så der sker noget her de dage, siger Henrik Kildegaard og nævner selv smagsprøver som en mulighed.

Prøv et stykke kaninkød

På listen med fødevarer i Madsamling Ringe står der blandt andet kød, grøntsager, æg, øl og vin.

- Der er en fra Ryslinge, der har henvendt sig, fordi hun brænder for kaniner og synes at flere skal spise kanin, da det er et rigtig godt stykke kød. Hun skal virkelig ud og fortælle om det her, og hun får så muligheden hver torsdag og kan servere smagsprøver, lyder det fra Ringes nye vært.

For den rolle får han 10 procent af varens salgspris, mens 10 procent sendes til København til vedligeholdelse af it-platformen madsamling.dk og markedsføring af konceptet. Resten beholder producenten, og Henrik Kildegaard er langt fra færdig med at finde producenter til den midtfynske samling.

- Vi har mange på Fyn, men flere er blevet så store, at de ikke har interesse i det her. Så er det andre steder, de vil distribuere deres varer, siger den han.

- Det her er for mindre producenter, som ikke skal være alt for små, for de skal have noget mængde, så de kan klare noget køb. Det er dem, der gerne vil ud og fortælle om deres produkter og promovere sig selv, og dem er der også mange af, siger Henrik Kildegaard.

Det er tanken, at man ugentligt skal kunne bestille og hente varer hos Henrik Kildegaard. Det er gratis at tilmelde sig, og det skal ske på madsamling.dk.

Madsamling: Markedsplads skal favne fødevarer fra midtfynske gårdbutikker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce