Anne Inez Jensen fylder 60 år fredag og tager gerne mindst syv år mere som leder af sin elskede Havnestue, hvor hun er meget mere end "madmor".

Faaborg: For mange år siden sagde Anne Inez Jensen:

- Når jeg bliver gammel, vil jeg være leder af Havnestuen.

Sådan blev det. Drømmen gik i opfyldelse for seks et halvt år siden. Nu fylder hun 60 år på fredag, og det er bestemt ikke sådan, at hun har planer om at stoppe på havnestuen.

- Jeg har egentlig altid sagt, at jeg ville gå på efterløn, når jeg blev 60. Men det har jeg indtil videre opgivet. Jeg kunne godt finde på at fortsætte på Havnestuen, til jeg bliver 67 - eller mere - hvis helbredet vil.

Anne Inez Jensen

Født og opvokset i Brobyværk.Har ikke nogen egentlig uddannele, men stor livserfaring.

Har arbejdet i mange år med fejlservice hos TDC i Odense.

Har på flere måder erfaring i at servere mad og drikke for folk. Allerede som 12-årig passede hun baren på Sallinge Kro. Og hun har i en periode drevet Hotel Rudkøbing.

Blev for seks et halvt år siden ansat som daglig leder af det sociale værested Havnestuen i Faaborg.

Hun har to voksne døtre, Tina Skov på 39, der driver Korsvejens Blomster i Faaborg, og Line Jensen på 34, der er neurofysiolog på et hospital på Sjælland. Begge har to børn.

Anne Inez Jensen har også to søstre, som hun har meget glæde af, og hun har sin far, Hans Jørgensen, i Bøjden.

- Havnestuen er mit liv. Den giver mig bare så meget. Uanset hvor dårligt i humør jeg er, bliver jeg altid i godt humør, når jeg kommer ind ad døren her, siger Anne Inez Jensen, der officielt er ansat som leder af Havnestuen 15 timer om ugen.

Men reelt bliver det nok til "lidt mere", skal vi hilse og sige fra både brugere og frivillige på det sociale værested lige over for det gamle slagteri i Faaborg.

Den pige kan, hvad hun vil. Og hvis hun ikke vil, kan hun ikke.

Anne Inez Jensens far, Hans Jørgensen, da tidligere borgmester Alfred Andersen ansatte hende som leder af Havnestuen for seks et halvt år siden - og igen i lørdags, da Anne Inez Jensen fejrede sin 60-års fødselsdag.

En barsk omgang

Et halvt år er nu gået siden forårets tumult og ballade, hvor Anne Inez Jensen blev fyret af Røde Kors på grund af "samarbejdsvanskeligheder".

En stor gruppe af frivillige gik til modaktion og bakkede Anne Inez Jensen op, og det endte med, at Havnestuen blev løsrevet fra Røde Kors og nu kører som "Den selvejende institution Havnestuen 2017".

- Alt det har jeg lagt bag mig. Jeg har det sådan, at jeg ikke vil ærgre mig over fortiden, men glæde mig til fremtiden, siger Anne Inez Jensen.

- Det var da en barsk omgang. Men jeg er bare glad for den enorme opbakning, jeg fik. I dag er alt mindst lige så godt som tidligere. Vi har bare så travlt, og der kommer i snit omkring 40 og spiser her hver dag. Så både jeg og Havnestuen lever i bedste velgående, fastslår hun.

Forårets skærmydsler kom blot et år efter, at Anne Inez Jensen blev enke.

- Ja, det var en tid, der trak tænder ud, erkender hun.

Både mor og madmor

På Havnesten bliver hun både kaldt "madmor" og "mor", og begge dele er dækkende. Hun er både den, der er aktiv med madlavningen - hun har altid godt kunnet lide at lave mad - og hun er samtidig den, der altid har tid til at sætte sig ned og få en snak med brugerne.

- Vi bliver jo som en familie. Når nogen går bort, sidder jeg derhjemme og vræler om aftenen. Og hvis nogen bliver væk uden at give besked, ringer jeg til dem og skælder ud, fortæller hun.

17 pakkekalendere op til jul

Anne Inez Jensen er et livsstykke og et energibundt uden lige. Hør bare lige her, hvad hun gjorde, da hun holdt 60-års fødselsdag i lørdags:

Helt alene lavede hun mad til 77 mennesker. Der var seks forskellige forretter, en hulens masse retter til buffeten som hovedret og blandt andet tre forskellige slags hjemmelavet is til dessert.

På fredag har hun tænkt sig at bage brunsviger, mindst tre slags lagkage og kakao med flødeskum til brugerne på Havnestuen, så de sammen kan fejre hendes fødselsdag.

Men det vildeste er næsten, hvad hun laver op til jul:

Hun laver 17 pakkekalendere med 24 pakker i hver.

- Jeg har syv gode veninder, som hver får en pakkekalender. Og så laver jeg også én til mine to søstre, mine to døtre, to svigersønner og fire børnebørn.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Anne Inez Jensen, Faaborg, fylder 60 år

Anne Inez Jensen, Faaborg, fylder 60 år

2
Ny Havnestue-forening på plads

Ny Havnestue-forening på plads

Havnestuen: De frivillige er vendt tilbage

Havnestuen: De frivillige er vendt tilbage