Må ikke sælges: Politikere og lokale vil frede 225 år gammel skole

Flere af skolens tidligere elever er dukket op, blandt andre Poul Jørgensen i sort jakke til højre i billedet. Her er det Aksel Scheby, der byder velkommen til dagens delegation. Foto: Maja Julskjær

Må ikke sælges: Politikere og lokale vil frede 225 år gammel skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Står det til borgerne i Søllinge skal den gamle, stråtækte skole ikke sælges, som det ellers er blevet foreslået i en såkaldt kvadratmeteranalyse. De henter opbakning hos to nyvalgte politikere.

Søllinge: Man kan da ikke sælge en 225 år gammel, fredet skole fuld af minder og følelsesmæssig værdi. Det var budskabet, da omkring 15 søllingeborgere tirsdag eftermiddag stimlede sammen ved den gamle, stråtækte skole ved siden af kirken i Søllinge. Flere af dem har selv gået på skolen, der blev nedlagt i begyndelsen af 1960'erne, men stadig ser ud, som da den blev forladt for snart 60 år siden. I dag fungerer den som museum.

- Jeg synes, det ville være synd og skam at sælge skolen, og jeg kan heller ikke komme i tanke om, hvem der kunne finde på at købe den, siger Lene Hansen, der er en af dem, der er dukket op.

Konsulentfirmaet Brøndum & Fliess er blevet bedt om at gennemgå kommunens bygninger for at se på, hvilke ejendomme, der med fordel ville kunne sælges. Fra 2020 skal der nemlig spares op mod fem millioner kroner årligt på driften af kommunens ejendomme. Og i en rapport fra august 2017 - også kaldet kvadratmeteranalysen - foreslås det blandt andet at sælge Søllinges gamle skole.

- Jeg tror personligt ikke på, at skolen kommer på fremmede hænder, men alene det, at den er kommet på listen maner til, at vi stopper op og siger, at det vil vi ikke være med til, siger den tidligere graver hos Søllinge Kirke, Aksel Scheby, der fører ordet.

I hans optik er skrækscenariet, at området omkring skolen vil blive solgt som byggegrunde og skolen fungere som fælleshus.

Jeg synes, det er en god idé, at man gennemgår kommunens bygninger, men det her er ikke en af de bygninger, der skal sælges
Søren Hillers, medlem af kommunalbestyrelsen for De Radikale
Kvadratmeteranalysen
Faaborg-Midtfyn Kommune råder over cirka 250.000 kvadratmeter ejendomme

Fra 2020 spares op til fem millioner kroner årligt på driften af kommunens ejendomme. Det vedtog kommunalbestyrelsen, da den i efteråret udskrev budgetaftale.

Konsulentfirmaet Brøndum & Fliess er derfor blevet bedt om at finde på spareforslag, og i en rapport fra august 2017, kaldet Kvadratmeteranalysen, kommer konsulentfirmaet med en række forslag til kommunale bygninger, der kan sælges.
Den radikale Søren Hillers, i midten, gik som barn på den daværende Søllinge Friskole, så han kender godt den gamle skole. Tanja Kromann Clausen (S) havde aldrig været der før. Yderst til venstre ses Aksel Scheby. Foto: Maja Julskjær
Den radikale Søren Hillers, i midten, gik som barn på den daværende Søllinge Friskole, så han kender godt den gamle skole. Tanja Kromann Clausen (S) havde aldrig været der før. Yderst til venstre ses Aksel Scheby. Foto: Maja Julskjær

Salg af Gislevs skole droppet

De nyvalgte politikere, Radikales Søren Hillers og socialdemokraten Tanja Kromann Clausen, er også dukket op for få syn for sagn. Som medlemmer af kommunalbestyrelsen er det dem, der i sidste ende skal afgøre, om skolen skal sælges eller ej.

- Jeg synes, det er en god idé, at man gennemgår kommunens bygninger, men det her er ikke en af de bygninger, der skal sælges, forsikrer Søren Hillers og tilføjer, at det mere handler om, at man skal se på, om der står noget - med hans ord - "kedeligt 70'erbyggeri", der ikke bliver brugt. Han erkender dog samtidig, at beslutningen ikke er hans og Tanja Kromann Clausens alene.

Hun mener, at forslaget om at sælge skolen er et udtryk for, at rapporten er lavet af konsulenter, der ikke har været i Faaborg-Midtfyn.

- Det er en historisk bygning, og det giver ikke mening at sælge den, siger Tanja Kromann Clausen.

Det er Poul Jørgensen, tidligere elev på skolen, enig i. Han undrer sig over, at det overhovedet er kommet på tale.

- Jeg mener, at man skal undersøge, hvad det er for et sted, inden man foreslår at sælge det, siger han.

Skolen fungerede som skole i 169 år, og al inventar er originalt, lige fra pulte til tavle og klassebilleder på væggene. I rapporten forslås det at flytte inventaret til opbevaring på en skole.

- Hvis det bliver stuvet sammen i en kælder på en skole, mister det jo sin værdi, bemærker Tanja Kromann Clausen.

I Kvadratmeteranalysen blev det også foreslået at sælge den gamle skole i Gislev, der i dag fungerer som Center for aktiv indsats, men det forslag er allerede lagt på hylden igen.

Må ikke sælges: Politikere og lokale vil frede 225 år gammel skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce