Lars Jensen har henover sommeren udvidet forretningen med cykeludlejning til gæster og turister, men hjertet banker stadig hurtigst for motocross.

Faaborg: I butikken på Telemarken finder man transportmidler til alle aldre - lige fra løbecykler, racercykler, almindelige bycykler og scootere til el-cykler, scootere, el-scootere og naturligvis motorcykler.

- Jeg plejer at sige, at man kan få køretøjer her fra man kan kravle, til man bliver lagt i graven og alt det ind imellem, siger indehaver Lars Jensen med et smil. 

De sidste par måneder har han forsøgt sig med et nyt tiltag, nemlig udlejning af mountainbikes og almindelige cykler til særligt turister og feriegæster. Et tiltag, han startede op med i forsommeren. 

- Det har faktisk været rigtig fint. Så kan feriegæsterne komme ud at prøve sporet i bakkerne. Det er nogle kvalitetscykler, så man kan få den rigtige indsigt i sporten. Og mange er faktisk kommet tilbage og er blevet så bidt af det, at de har spurgt, om de måtte købe cyklen bagefter. Så jeg kører med tredje hold af mountainbikes, siger han og tilføjer, at interessen er stilnet lidt af her efter ferietiden.

 

 

- Men der kommer stadig en enkelt engang imellem og spørger. Det er en nem og billig måde at afprøve sporten på, og det kan måske også være med til at få nogle ud i de lokale klubber, siger han.

Passionen er motocross

Lars Jensens hjerte banker dog stadig stærkest for motocross-sporten, som har selv har været en aktiv del af i intet mindre end fem årtier. Og det kommer også til udtryk i butikken, hvor han netop har gjort en større investering. Han har nemlig købt hele det nye 2018 line-up hjem fra Yamaha.

- Motocrossen er min sport, og den har været den råde tråd gennem en stor del af mit liv. Og så vil jeg også gerne kunne servicere de kunder, jeg har indenfor sporten på bedste vis, siger han.

Lars Jensen startede selv med at køre motocross i starten af 70'erne og har været mere eller mindre aktiv lige siden. En skade i 2015 gør dog, at han nu selv kører på et noget andet plan. Men det betyder ikke, at sporten ikke stadig kan give gode oplevelser.

Blandt andet var Lars Jensen i sommers inviteret med til VM i Uddevalla i Sverige, hvor han hjalp til i Yamahabussen og hjalp til med at fortælle om de nye modeller.

- Det var rigtig sjovt. Og det var vigtigt for mig at være en del af arbejdet deroppe. Og jeg har jo altid været en Yamaha-mand, understreger han.

En anden nyhed, som er lige på trapperne, er en produktion af retro-trøjer, som er inspireret af kørerne i 80'erne.

 - Det er bare en sjov idé, og flere har vist interesse for det. Så det skal vi nok få noget sjovt ud af, siger han.

  • Billede

    Af:

    Journalist på Faaborg-Midtfyn-redaktionen. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende, Ugeavisen Faaborg, fyens.dk og mitfyn.dk.