Midtfynsk musiker skriver VM-basker til populær radiokanal

Simon Von Konoy er i gang med en ny plade, der, med egne ord, bliver meget "Simonsk". Her bliver VM-sangen bonustrack. Foto: Maja Julskjær

Midtfynsk musiker skriver VM-basker til populær radiokanal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Radiokanalen Radio 24syv har bedt dansktopsangeren Simon Von Konoy, Ringe, skrive en sang til sommerens VM i fodbold.

Ringe: - Det skulle være en ørehænger, og der skulle være knald på.

Kort før nytår bad radiokanalen Radio 24syv den færøskfødte dansktopmusiker og -sanger Simon Von Konoy, Ringe, skrive en sang til sommerens verdensmesterskab i fodbold. Sangen har fået titlen "Danmark vinder VM".

- De ville være de første med en VM-sang, forklarer Simon Von Konoy, der er husven af kanalen. Han tog straks imod opfordringen og gik i gang med at skrive tekst og musik. Indspilningen foregik i Kirkegaardens Studie i Vester Skerninge, hvor Konoy og musikproducer Lars Kirkegaard har kørt parløb i mere end 10 år.

De har indspillet al lyd selv, en fælles ven spiller guitar, og Lars Kirkegaards kone synger kor. Ingen af dem lægger skjul på, at VM-sangen er ikke er stor sangkunst. Det er heller ikke meningen, for det er en "skråle med-sang" med slet skjulte drillerier til VM-landet Ruslands præsident, Vladimir Putin.

- I stedet for at tage på stadion, kravler vi nu hjem i stuen, hvor vi drikker øl, og hvor alt andet er ligegyldigt, for nu er der fodbold. Det er den den stereotype, blegfede danskers univers, beskriver Lars Kirkegaard med et glimt i øjet stemningen i sangen.

Da præsident Trump skulle indsættes, var der ingen, der ville spille for ham, så jeg blev udvalgt til at skrive en sang. Jeg brugte 2-3-4-5 timer på at skrive og indspille den. Den blev vist 30-35.000 gange på Radio 24syvs hjemmeside, og de ryster stadig på hovedet af den og rakker mig ned
Simon Von Konoy, dansktopmusiker- og sanger
VM i Rusland
Rusland er vært for sommerens verdensmesterskab i herrefodbold.Danmark har for første gang siden 2010 kvalificeret sig til en plads til VM.

Danmark er i gruppe med Frankrig, Australien og Peru.
Simon Von Konoy har selv et lille studie hjemme i parcelhuset i Ringe, men slet ikke et, der kan måle sig med Lars Kirkegaards i Vester Skerninge. Foto: Maja Julskjær
Simon Von Konoy har selv et lille studie hjemme i parcelhuset i Ringe, men slet ikke et, der kan måle sig med Lars Kirkegaards i Vester Skerninge. Foto: Maja Julskjær

Trump-sang rakket ned

Det er ikke første gang, Simon Von Konoy skriver en sang på Radio 24syvs opfordring, for radiofolkene faldt eftersigende for ham, da han medvirkede i et interview i et kanalens programmer.

- Da præsident Trump skulle indsættes, var der ingen, der ville spille for ham, så jeg blev udvalgt til at skrive en sang. Jeg brugte 2-3-4-5 timer på at skrive og indspille den. Den blev vist 30-35.000 gange på Radio 24syvs hjemmeside, og de ryster stadig på hovedet af den og rakker mig ned, griner 67-årige Simon Von Konoy, der sjældent siger nej, når han får en udfordring. Han er oprindeligt uddannet typograf og står bag flere, nu hedengangne, magasiner og aviser, deriblandt Lokalavisen Midtfyn. Han har spillet musik hele sit liv, også professionelt og har indspillet et hav af plader. I 2015 deltog han i dansktopmusikkens svar på X Faktor, Dansktop Talent, på tv-kanalen DK4.

Hverken Kirkegaard eller Konoy går der mindste op i fodbold, men de overvejer da begge at se en kamp, hvis landsholdet når langt.

- Sangen er faktisk lavet af fire, der slet ikke interesserer sig for fodbold. Men vi har en idé om, hvordan stemningen er. Man kan ikke lade være med at blive revet med, og det er den stemning, vi vil fange, siger Lars Kirkegaard.

Om Simon Von Konoys sang bliver den officielle VM-sang, når herrelandsholdet rejser til Rusland, er nok tvivlsomt. Selv spår de, at det bliver en af de mere kendte, danske musikere, der får opgaven.

- Jeg tror ikke, det bliver den udvalgte sang, der kommer nok 100 andre. Men måske har den en chance? Hvad ville Richard Møller (Nielsen, tidligere landstræner, red.) have valgt af sang?, spørger Simon Von Konoy.

Han er derfor ved at finde ud af, hvad sangen så kan bruges til.

- Men den skal med på den plade, jeg er i gang med at lave. VM-sangen bliver bonus-track, slår Simon Von Konoy fast.

Midtfynsk musiker skriver VM-basker til populær radiokanal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce