Lys og lyd til ordblinde


Lys og lyd til ordblinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ALTERNATIVT: Mogens Kokholm fra Faaborg bruger særlig metode til at behandle børn og unge

FAABORG: Hjernen styres af et sammensurium af lynhurtige elektriske svingninger. Kan man tage farten af svingningerne, kan man komme i direkte kontakt med underbevidstheden.

Det er filosofien bag den behandlingsform, Mogens Kokholm fra Faaborg tilbyder børn og unge, der har svært ved at læse og koncentrere sig. Med blinkende lys og bippende lyde sænker han tempoet på hjernens svingninger og åbner dermed op for det underbevidste.

- I vores underbevidsthed gemmer vi de ting, der gør indtryk på os. Er det noget negativt, kan det skabe en ond cirkel. Den cirkel går jeg ind og bryder, forklarer han.

Når en klient tager plads på briksen i Mogens Kokholms klinik hjemme på Strandgårdsparken, får vedkommende briller og høretelefoner på. Mens lysene og lydene blinker og bipper langsommere og langsommere, glider klienten ind i en tilstand, der svarer til den, man er i, lige inden man falder i søvn.

- Når der er åbent for underbevidstheden, sørger jeg for at poste en masse positive billeder og fantasier ind. Jeg lægger simpelthen et godt lag hen over alt det dårlige. Det handler om, at folk skal blive den person, de gerne vil være.

Ifølge Mogens Kokholm kan teknikken, der er næsten ukendt i Danmark, hjælpe på mange dårligdomme. Selv bruger han den mest på ordblinde børn og unge.

- Der er størst chance for at hjælpe børn i 10-12-års-alderen. De er meget påvirkelige. Desuden er det jo en glæde at hjælpe unge, der har svært ved at læse. I dette informationssamfund bliver det mere og mere vigtigt at kunne klare sig rent bogligt, siger han.

Hjernegymnastik

For 20 år siden var der intet, der tydede på, at Mogens Kokholm skulle blive alternativ behandler. Den indfødte københavner arbejdede ved computerfirmaet IBM, og det var først, da han i en sen alder vendte it-verdenen ryggen, han fik øjnene op for det alternative.

- Sammen med min kone åbnede jeg en helsekostbutik i Ballerup. Derfor begyndte jeg at tage et nogle kurser, og der fandt jeg ud af, at jeg kunne heale, fortæller han.

Han åbnede en lille klinik i forbindelse med sin forretning, men siden han blev skilt og overlod butikken til sin kone, har han ikke dyrket hverken healing eller alternativ behandling. Efter han sidste år flyttede til Faaborg sammen med sin nye kone, begyndte han at behandle klienter igen. Han healer dog kun, hvis folk beder specifikt om det.

- Folk er meget mistroiske, når det kommer til healing. Derfor reklamerer jeg ikke med det. I stedet koncentrerer jeg mig om behandlingen af underbevidstheden. Det er mere en slags hjernegymnastik for viderekomne.

Mogens Kokholm har ikke kunnet få anerkendt sin behandlingsform af det etablerede system. Tidligere ærgrede det ham, men i dag er han ligeglad.

- Det kan da undre mig, for jeg synes selv, jeg har haft stor succes med det. Mine klienter siger, det virker, men det vil videnskaben ikke lytte til.

Lys og lyd til ordblinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce