Tre indbrud på en uge gjorde beboerne i boligområdet Lundsager i det nordlige Ringe nervøse. Derfor inviterede de lokalpolitiet forbi til en snak om, hvordan man bedst sikrer sig mod indbrud.

I løbet af én uge sidst i januar var boligområdet Lundsager i det nordlige Ringe udsat for indbrud hele tre gange.

Lundsager, der består af bofællesskab, rækkehuse og lejeboliger, har primært ældre beboere, og de blev utrygge af de relativt mange indbrud på kort tid.

Det fortalte en af beboerne, Mathias Jessen Holm, der derfor tog initiativ til at invitere lokalpolitiet på besøg i fælleshuset til en snak om, hvordan beboerne i Lundsager bedst sikrer sig mod indbrud fremover.

- Der var ingen af os, der havde regnet med, at vi ville blive udsat for den slags, da vi flyttede her til, med den beliggenhed, Lundsager har, sagde Mathias Jessen Holm og henviste til, at boligerne ligger tæt på hinanden og i nærheden af et befærdet stisystem.

Ole Holm fra lokalpolitiet sagde derfor ja til at lægge vejen forbi Lundsager for, dels at berolige beboerne, og dels at give dem råd til, hvordan de sikrer deres huse mod indbrud.

- I skal ikke være nervøse for indbrud eller hjemmerøveri, når I er hjemme, for chancen for at vinde i Lotto er større end at blive udsat for det, beroligede wOle Holm, der igennem sit arbejde har et godt kendskab til indbrudstyvenes adfærdsmønster. Han har været betjent siden 1993 og har de seneste fem år arbejdet med forebyggelsen inden for kriminalitet.

Ole Holm kunne også fortælle, at det samlede antal villaindbrud i Faaborg-Midtfyn Kommune faldt med 13 procent til 252 sager fra 2014 til 2015.

Dog er antallet af indbrud i postnummer 5750 Ringe steget fra 71 i 2014 til 85 i 2015.

Så selvom der ikke er grund til at gå og være bange, er det alligevel vigtigt ikke at gøre arbejdet for let for indbrudstyvene.

- Tænk på at sikre døre og vinduer, der er gemt lidt væk, og sørg for, at der ikke er høje hække eller hegn, tyvene kan gemme sig bag, lød det blandt andet fra Ole Holm.

- Vi holder øje

Initativtageren til mødet, Mathias Jessen Holm, roser politiet for at reagere så hurtigt på hans henvendelse. Kun få dage efter, han havde taget kontakt, var mødet kommet i stand. Han er samtidig overbevist om, at alle de cirka 50 beboere, der mødte op i fælleshuset, fik noget brugbart med sig fra mødet.

- Jeg er sikker på, at der vil blive holdt øje fremover, og der er ingen tvivl om, at vi vil rapportere til hinanden, hvis vi ser noget mistænkeligt, lød det fra initiativtageren.

  • Af: