Lukket værksted viger attraktiv plads

Den forsømte ejendom på hjørnet af Jomfrulågen og Banegårdspladsen skal rives ned for at give plads til boligbyggeri. Foto: Torsten Cilleborg

Lukket værksted viger attraktiv plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan giver mulighed for boliger på hjørnet af Jomfrulågen og Banegårdspladsen i Faaborg

Faaborg: Det gamle autorværksted på hjørnet i Banegårdspladsen og Jomfrulågen skal nu rives ned, for at give plads til boliger, ligesom gågadeejendommen, Østergade 22, delvis skal indrettes til boliger.

Det vil en ny lokalplan, som i løbet af januar sendes i høring, åbne mulighed for.

"Boliger midt i byen bidrager positivt til bylivet, fordi beboerne færdes ind og ud af bygningen og gør brug af handelsmulighederne og de rekreative muligheder i de umiddelbare omgivelser. Det giver en øget koncentration af mennesker i bymidten, som er ønskeligt i forhold til at fastholde en levende og aktiv bymidte," fremgår det blandt andet af lokalplanens formål.

Her betones det, at det ikke er meningen, at nybyggeriet skal se ud som om, "det er 100 år gammelt". Det skal med sin udformning referere til byens sprog, så det med sit udtryk passer til Faaborgs harmoni." Byggeriet må heller ikke være "ikonisk" i stil med kulturbyggerier som Klokketårnet eller Helios, pågeges det.

Banegårdspladsen 1 var engang et havanlæg med hegnsmur langs Jomfrulågen, men blev siden vognmandsforretning, benzinstation og autoværksted. I dag fremstår ejendommen noget forsømt.

Østergade 22 er fra 1850 og ejendommen har været brugt til avisredaktion for Ugeavisen Faaborg og Fyns Amts Avis. Førhen var der også trykkeri. 

De to matrikler er på tilsammen 1500 kvadratmeter, og planforslaget ligger op til, at det kan bygges i op til to en halv etage. Bevaringsværdige Østergade 22 nyindrettes kun indvendig.

 

 

Lukket værksted viger attraktiv plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce