Losseplads bliver til legeplads


Losseplads bliver til legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gammel losseplads i Horne laves til rekreativt område. Et nyt lag jord skal kapsle forurenet jord inde

HORNE: Der ligger et stort uberørt område imellem Egsgyden og Hornelandevej. Det har ligget brak, lige siden den losseplads, som har ligget der, blev lukket i 1960'erne.

Men nu kan den forurenede jord kan laves om til et rekreativt område, hvor horneboerne kan gå ture, spille bold, slappe af eller noget helt fjerde.

Det fortæller Torben Ballegaard, der er formand for Hornelands lokalråd.

- Vi har fået tilbudt en stor mængde jord, som vi kan lægge ud over den forurenede jord. Så kan området godt bruges rekreativt. Man må bare ikke grave eller bygge i det. For ingen ved, hvad der ligger nede i jorden af affald fra lossepladstiden, siger han.

Kapslet ind i affaldsjord

Tanken bag projektet er, at en del af den jord, der i dag bliver afleveret som letforurenet jord på miljøstationen i Sandholdts Lyndelse, slet ikke er så forurenet, at den behøver at komme derind. Eksempelvis er jord, der har ligget ved siden af en vej og derfor er blevet forurenet, ikke sundhedsskadeligt.

Den jord kan lægges oven på den gamle losseplads og så at sige kapsle den mere forurenede og måske farlige jord inde.

Hvis man så lægger omkring en meter "ren" jord ovenpå igen, har man et område, som sagtens kan bruges til rekreativt område, så længe man ikke bygger og graver dybe huller.

- Børn må gerne grave i sådan noget jord. De graver jo normalt heller ikke en hel meter ned, konstaterer Niels Peter Ellegaard, der som politiker er formand for Fyns Affaldskoordinerings Selskab (FAKS).

Det er ham, der har foreslået Hornelands lokalråd, at lægge jord ud over eks-lodsepladsen.

Sådan en løsning vil nemlig også gavne FAKS, som så ikke skal betale for at komme af med den lettere forurenede jord, fordi den kan blive smidt på pladsen i Horne gratis.

Spørgsmålet er nu, hvad området så skal bruges til.

Idéer modtages gerne

I denne uge holder lokalrådet møde med blandt andre repræsentanter for Horne forenede Sportsklubber, som bruger arealerne lige ved siden af den gamle lodseplads.

- Vi har mange idéer til, hvad man kan bruge det område til. Og det er helt sikkert, at det skal være noget, som rammer bredt, siger Hans Martin Møller fra HfS.

Han vil dog ikke nærmere ind på, hvad han mener, området kan bruges til.

Selv taler Torben Balle­gaard om gangstier og eventuelt minigolf, men det kan også blive til så meget andet.

I starten af juni inviterer lokalrådet 25-30 mennesker fra områdets foreninger til fælles idémøde, for at få så mange idéer som muligt på bordet, inden der bliver besluttet, hvordan den gamle losseplads skal blive til et fællesområde for alle.

Losseplads bliver til legeplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce