Lokalt talent svømmede i guld

Nick Nissen fra Ringe tager afsæt til endnu en sejr. I alt blev det til guld i 50 meter fri, 100 meter fri og 4x25 meter fri svømning. Derudover vandt han i spydkast, selv om det var første gang, han stillede op i den disciplin.
Foto: Sonnich Jensen

Lokalt talent svømmede i guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

18-årige Nick Nissen elsker vandet. Fire gange blev han kåret som vinder ved weekendens landsidrætsstævne

RINGE: Det kan godt være, at han ikke er nogen haj til at skrive. Han har også svært ved at huske, og indimellem slår temperamentet gnister. Men alt det lægger 18-årige Nick Nissen fra Ringe bag sig, når han glider ned i det varme bassin.

- Jeg hører til i vandet. Sådan har jeg haft det, lige siden jeg var helt lille. Det får mig til at slappe mere af, og samtidig får jeg rørt mig. Også meget mere, end jeg ville gøre til for eksempel fodbold, forklarer han, da Fyens Stiftstidende møder ham fredag eftermiddag.

Der er få timer til starten på det store landsidrætsstævne for udviklingshæmmede, som finder sted i Ringe for tredje gang. 672 elever fra hele landet deltager i så forskellige discipliner som hockey, løb, boldkast, spydkast, kuglestød og svømning. Selv skal han svømme både 50 meter, 100 meter og stafet (fire gange 25 meter). I 2007 blev det til guld i samtlige kategorier, og denne gang regner han også med at kunne høste en førsteplads i spydkast.

- Jeg forventer da at få lidt mere modstand i forhold til sidste år, men med hjælp fra mine venner og min kæreste skal det nok gå, siger Nick Nissen, der begyndte på Brangstrupskolen ved Ringe for cirka to år siden.
Efter endnu en stor præstation er det tid til en puster, mens tiderne bliver skrevet ned.
Efter endnu en stor præstation er det tid til en puster, mens tiderne bliver skrevet ned.
Foto: Sonnich Jensen

Sjov og alvor

Forudsigelserne skulle vise sig at holde stik. Da stævnet slutter søndag middag, er han blevet hele fire guldmedaljer rigere. Samtidig har der også været tid til at have det sjovt sammen med vennerne, både de gamle og de nye.

- Det vigtigste for mig er at have det sjovt og møde nye mennesker, siger han.

Og sådan skal det også være, fortæller Kirsten Schjoldager, leder af Brangstrupskolen. Her har man forberedt begivenhederne gennem et helt år med hjælp fra Dansk Skoleidræt. Samtidig har 50 unge fra en idrætshøjskole ved Viborg sagt ja til at klare en række praktiske opgaver som for eksempel tidtagning.

- Vi oplever, at det er noget, vores elever ser frem til. Det gør vi også som skole, selv om det er et stort arbejde at være arrangør. Men det er det hele værd, når tingene forløber, som de skal, siger hun og tilføjer, at der kun har været ét uheld undervejs.

- Lørdag var der en af deltagerne i løbekonkurrencen, der faldt og vred om på knæet. Det gjorde han, lige idet han krydsede måstregen, så han vandt faktisk det løb. Der er ingen tvivl om, at for eleverne handler det også om at vinde. I høj grad, faktisk, siger hun.

Koncentrationen er da også helt i top, da Nick Nissen lørdag morgen gør sig klar til 100 meter fri svømning. Mange af stævnets deltagere, heriblandt Nick selv, har festet aftenen i forvejen, og 20 minutter før starten lyder, er der kun mødt ganske få op i svømmehallen.

- Er du klar, for det er jeg, siger han selvsikkert til en af de mange officials.

Men små ting - en fod, der tapper utålmodigt i gulvet og et lettere flakkende blik - afslører, at der er meget på spil for det unge talent. Som minutter går, bliver stadig flere af tilskuerpladserne besat, og kort før start er hans kæreste, Karina Kudsk, lige henne for at sige et par beroligende ord.

- Jeg fortalte ham bare, at han skal slappe af og svømme på sin egen måde, fortæller hun.
Bag enhver stærk mand står en mor. Her er det 20-årige Victor Kristoffersen, som viser sin hjemmelavede tatovering frem efter at være kommet først over målstregen i 60 meter løb.
Bag enhver stærk mand står en mor. Her er det 20-årige Victor Kristoffersen, som viser sin hjemmelavede tatovering frem efter at være kommet først over målstregen i 60 meter løb.
Foto: Sonnich Jensen

Personlig rekord

Og det gør han så, faktisk i så overbevisende stil, at han vinder med mere end en banelængde i forhold til sin nærmeste konkurrent. Oven i købet bliver det i en personlig rekordtid på ét minut og 21 sekunder, konstaterer han tilfreds efter at have sundet sig lidt.

Næste år skal Limfjordskolen i Himmerland holde stævnet. Nick Nissen vil dog ikke at kunne gentage succesen. Han forventer nemlig at starte på en idrætsefterskole efter sommerferien, og siden vil han uddanne sig til idrætslærer.

Lokalt talent svømmede i guld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce