Lokalt initiativ samlede 100 personer ved spisebordet

Der er gjort plads til 100 spisende gæster ved to langborde ved det første fællesspisningsarrangement i Ferritslev-Rolfsted. Privatfoto

Lokalt initiativ samlede 100 personer ved spisebordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt fællesspisningstiltag så dagens lys i Ferritslev-Rolfsted, da 100 spisende gæster troppede op på Broskolen med knive og gafler og tallerkner torsdag i sidste uge.

Rolfsted: Bestikket klirrer og tallerknerne giver genlyd, da 100 gæster indfinder sig ved langbordene i Broskolens aula.

Der er som noget nyt inviteret til fællesspisning i Ferritslev-Rolfsted den 22. februar, men der er ikke plads til alle.

- Vi har valgt at sætte en øvre grænse på 100 spisegæster her, hvor det er første gang vi afholder fællesspisning, for det ville være ærgerligt at sidde 150 personer i aulaen og ikke have styr på noget, siger Thomas Nielsen, der er medinitiativtager til konceptet med det meget sigende navn, Glad Mad Ferritslev-Rolfsted.

- Det er affødt af, at alle har talt om det, men ingen har taget initiativet til at starte det op, selvom det har vist sig, at der er stor interesse for det, siger han og forklarer, at konceptet fungerer ved, at man byder ind med det, man er god til.

- Nogle er gode til at organisere, og andre vil heller røre i kødgryderne. Det er et lavpraktisk koncept, hvor man giver 40 kroner for maden og selv tager tallerkner og bestik med, så der ikke skal stå nogen med en kæmpe opvask bagefter, men for en sikkerheds skyld har vi taget noget engangsservice med i reserve, for der vil jo nok være nogle, der ikke lige har læst det, der er skrevet med småt, siger Thomas Nielsen.

Fællesspisninger kan jo gøre, at man kan komme hinanden tættere på tværs af børnefamilier og ældre, og så er det også et godt tilbud til de nye tilflyttere, som kan møde deres nye naboer
Thomas Nielsen
De frivillige har sørget for, at buffeten er på plads. Privatfoto
De frivillige har sørget for, at buffeten er på plads. Privatfoto

Fra mund til mund

Men der har ikke været så meget at læse med småt, for da konceptet var blevet udarbejdet og skulle sættes i gang, var det næste skridt at få lavet nogle plakater, men de kom aldrig i brug.

- Allerede inden, vi have fået sat plakater op i området, var interessen steget så meget, at vi havde nået det maksimale antal på 100 spisende gæster, fortæller Thomas Nielsen, som tager det som et bevis for, at Glad Mad Ferritslev-Rolfsted er kommet for at blive.

- Det er taget utrolig godt imod af de lokale, så vi har planlagt at arrangere et tilsvarende spisearrangement 5. april, siger han.

Og det er ikke kun de private, der har bakket op om konceptet.

- Brugsen er også gået aktivt ind i det, for COOP har en strategi om at understøtte lokale fællesskaber. De har valgt at sikre garantien og yder nogle fornuftige købsaftaler ved de to første arrangementer, så folk ikke skal have den store pengepung op af lommen, siger Thomas Nielsen, der har en forestilling om, at fællesspisninger kan medvirke til at øge sammenhængskraften i de små lokalsamfund.

- Vi er jo et lille samfund, hvor der er en privatskole og en friskole, og det kan virke noget opdelt, men fællesspisninger kan jo gøre, at man kan komme hinanden tættere på tværs af børnefamilier og ældre, og så er det også et godt tilbud til de nye tilflyttere, som kan møde deres nye naboer, siger han.

Dagens ret var forloren hare med to forskellig salater til. Privatfoto
Dagens ret var forloren hare med to forskellig salater til. Privatfoto

Lokalt initiativ samlede 100 personer ved spisebordet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce