Det er snart tid til årets revy i Gislev, og numrene er ved at blive finpudset. Cirkushesten Poul Jakobsen glæder sig, og instruktør Louise Gotfredsen giver gode råd

Den økonomiske krise i Grækenland og Carl Holst. Internetleverandøren, der snød tv-seere i Gislev for et større beløb. Klyngesamarbejdet med Kværndrup og Ryslinge.

Lokale vinterbadere og blondiner på kroen er nogle af emnerne i årets revy i Gislev, som er i fuld gang med at blive stablet på benene i forsamlingshuset.

Hver søndag siden nytår har 18 skuespillere, sminke- lyd-, lys- og scenefolk knoklet med at blive klar til premieren på årets forestilling den 5. marts.

Den starter med spisning klokken 18, og skuespillerne går på scenen klokken 19.

- Jeg tør ikke lade være

Poul Jakobsen har været med - bortset fra enkelte sabbatår - siden 1985, da det dengang hed en dilettantforestilling.

- Nu er det svært for sådan en cirkushest at lade være. Jeg plejer at sige, at hvis jeg ikke skal spille skuespil i marts, så bliver det ikke forår. Så det tør jeg ikke lade være med, siger Poul Jakobsen, der i år spiller en ældre herre med rollator, en grænsebetjent og Carl Holst.

Instruktør Louise Gotfredsen fortæller, at hendes job handler mere om at koordinere end at instruere.

Teksterne finder kreative personer fra området på sammen med hende. De trækker også på tekster hentet via internettet som en slags byttehandel med andre revyfolk.

Poul Jakobsen troede ikke, at han havde en revyskuespiller i maven, da han for mange år siden meldte sig til.

Hylende morsomt

Der er ikke andet for end at give det en chance, hvis man sidder derude og gerne vil spille revy, mener Louise Gotfredsen.

- Hvis man brænder for at lave revy, skal man gøre det og ikke være bange for at træde nogen over tæerne. Der kan altid være nogen, der kan blive fornærmet, uanset hvordan man vender og drejer det, siger instruktøren.

- Man skal lægge et benhårdt arbejde i det. Det betaler sig senere hen. Der er ikke andet for end at prøve det. Det er så hylende morsomt. Vi har haft år, hvor det giver underskud, men man må ikke give op, siger Louise Gotfredsen, der indskyder, at revyen sidste år gav et overskud i omegnen af 11.300 kroner - formentlig fordi skuespillerne var særligt ude med riven og dermed trak publikum til.

Happy Beat spiller

En teaterplatte til premieren den 5. marts koster 150 kroner, og bandet Happy Beat spiller op til dans efter stykket.

Bestilling af billetter skal ske senest den 29. februar til Poul Jakobsen på telefonnummer 41571484.

Man kan også købe billetter i indgangen til 100 kroner stykket.

Gislev Revyen har derudover en forestilling torsdag den 10. marts klokken 19.30. Den koster 100 kroner inklusive kaffe og kage.

Som noget nyt tager skuespillerne op på plejehjemmet Nørrevænget i Gislev dagen efter premieren og opfører enkelte bidder af revyen, således at de Nørrevænget også kan more sig.

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.