Lokale bueskytter klar til VM

Alle deltagerne på landsholdet er udstyret med en triptæller. Landstræneren kræver, at Patricia Andersen skyder 600-800 pile. Om ugen.

Lokale bueskytter klar til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ELITESPORT: Fire midtfynboer udtaget til ungdomslandsholdet

FJELLERUP: Patricia Andersen kniber det ene øje i for bedre at kunne ramme.

"Tsjing".

Næsten ubemærket trykker den 17-årige skytte fra Sølt på aftrækkeren, og pilen farer af sted. I venstre hånd holder hun en compoundbue. Med sine mange drejeknapper og sigtekorn ligner buen mest af alt et højteknologisk våben. Og det er netop, hvad den er.

Denne aften i Fjellerup er det dog kun skiverne for enden af de fire baner, som står for skud. Sammen med tre andre ungdomsskytter fra Midtfyn er Patricia Andersen udtaget til det danske landshold i bueskydning, som skal til VM i England om mindre end en måned.

Beskeden europamester

Selvfølgelig, fristes man til at sige. Patricia Andersen fra Midtfyns Bueklub er regerende europamester i dame junior holdskydning. Alligevel nøjes hun med at være forsigtig optimist.

- Jeg har aldrig konkurreret mod skytter uden for Europa. For eksempel har jeg hørt, at amerikanerne er ret skrappe. Men hvis jeg gør mit bedste, har jeg måske en chance, siger hun og smiler genert.

Imens får fingrene lov til at vandre ned til en miniature-udgave af en t-shirt med på-skriften: "Rigtige kællinger har det sjovere", der er fastgjort til hendes bæltetaske.

- Blusen stammer fra et 24-timers stævne i Randers, hvor jeg dannede "Kællingeholdet" sammen med to skytter fra andre klubber, siger hun undskyldende.

Den tætte kontakt på tværs af klubberne er noget af det bedste ved at gå til bueskydning, mener det 17-årige stortalent.

- Det ene øjeblik er vi konkurrenter, det næste er vi gode venner og kan hygge os sammen. Men selvfølgelig fylder den alvorlige del mere end for fem-seks år siden, tilføjer hun.

Patricia Andersen kan stadig huske, hvordan hun som 11-årig fik en bue i hånden for første gang.

En pind med en snor i

- Som så mange andre troede jeg, at det bare var en pind med en snor på. Men det kræver både teknik og god fysik at være bueskytte. For eksempel skal jeg trække 45 pund, hver gang jeg skyder en pil, siger Patricia Andersen, som har vænnet sig til, at der findes personer, for hvem bueskydning ikke er en rigtig sport.

- Det kan godt være, vi ikke løber rundt på banen, som man gør i fodbold. For en bueskytte gælder det først og fremmest om at være god til at koncentrere sig. Vi kalder det, at gå ind i telefonboksen, fordi man lukker alt andet ude, forklarer hun

De tre andre skytter fra Midtfyn, som skal til VM i England, er Michael Damsbo og Rikke Marslev fra Nr. Broby Bueskytteklub samt Patrick Laursen fra Midtfyns Bueklub.
17-årige Patricia Andersen fra Sølt ved Gislev skal til junior-VM i bueskydning i England. Buen koster 8500 kroner.
17-årige Patricia Andersen fra Sølt ved Gislev skal til junior-VM i bueskydning i England. Buen koster 8500 kroner.

Lokale bueskytter klar til VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce