Lokalarkiv flytter til Kværndrup


Lokalarkiv flytter til Kværndrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GISLEV: Det har længe været et åbent spørgsmål, hvor det lokalhistoriske arkiv i Gislev skulle flytte hen, efter at kommunen opsagde lejemålet på det tidligere bibliotek. Men nu ser der ud til at være kommet en løsning, fortæller formanden for Lokalhistorisk Forening, Otto Jørgensen.

For nylig blev parterne nemlig enige om at flytte arkivet til den tidligere tandklinik på Kværndrup Skole. På generalforsamlingen i foråret opfordrede Otto Jørgensen medlemmerne til at protestere over, at man ikke længere kunne gøre brug af de eksisterende lokaler. I dag siger han:

- Jeg er behersket tilfreds og ser ingen grund til at protestere mere. Selvfølgelig er det ærgerligt, at arkivet skal flytte væk fra Gislev, men som borger i byen kan jeg også glæde mig over, at vi får et lægehus. Nu gælder det om at se fremad.

Ud over lokalerne på Kværndrup Skole, der skal ombygges for 250.000 kroner, får man et fjernarkiv på Kirkevej 7 i Kværndrup. Foreningen har desuden betinget sig, at kommunen betaler flytteudgifterne på 15.000 kroner samt betaler et kontant beløb på 10.000 kroner.

Det er nu op til Økonomiudvalget og siden Kommunalbestyrelsen at træffe en beslutning i sagen. Af dagsordenen til Økonomiudvalgets møde den 23. juni fremgår det, at foreningen vil have en garanti for, at man ikke skal flytte igen inden for de næste 10 år. Forvaltningen anbefaler dog, at man ikke giver en sådan garanti.

Lokalarkiv flytter til Kværndrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce