Lokal skovhugger i talentshow

Brian Palsgaard har dyrket skovhuggersporten professionelt siden 2010. Nu deltager han i programmet Danmark har talent.
Foto: TV2

Lokal skovhugger i talentshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årige Brian Palsgaard dyrker skovhuggersport på højt niveau. Første pletskud er at han er videre i programmet "Danmark har talent"

Ved siden af sit fuldtidsarbejde som skovhugger i Naturstyrelsen dyrker 25-årige Brian Palsgaard fra Kværndrup skovhuggersporten.

Nu er han med i TV2's underholdningsprogram Danmark har talent, hvor han i program nummer to dystede med andre deltagere i, hvem der har størst talent indenfor diverse kundskaber.

I andet program deltog Brian Palsgaard med to klassiske øksediscipliner fra skovhuggersporten.

- Den ene er en underhåndshugning, hvor man står ovenpå en stamme og hugger halvvejs igennem fra den ene side og bagefter fra den anden. Bagefter er det så stående hugning på en lodret stamme, siger Brian Palsgaard.

Første økse som fem-årig

Brian Palsgaard kommer oprindelig fra Nordjylland, hvor han i en alder af blot fem år fik en økse i hånden for første gang. Og siden da tog det fart.

Hans far, der også medvirkede i optakten til konkurrencen, betegner sig selv som én af de nok mest vindende danske mænd udi øksehuggerkunsten

Brian Palsgaard har deltaget i forskellige konkurrencer i både ind- og udland, og han har dyrket den professionelt siden 2010.

Desuden har han kunnet kalde sig for nordisk mester inden for skovhuggersporten tre år i træk.

- Jeg dyrker sporten professionelt ved siden af arbejdet og bruger nok lige så lang tid på det, som mit arbejde, siger Brian Palsgaard, der flyttede til Midtfyn for tre år siden.

Hvorvidt han går videre i programmet eller ej, ville den 25-årige skovhugger naturligvis ikke på forhånd ud med.

Men efter at have været i aktion i Danmark har Talent på TV 2 lørdag aften den 2. januar, ligger det fast, at han i hvert fald optræder en gang mere i programmet. Dommerne Nabiha, Cecilie Lassen og Peter Frödin lod sig imponere, vendte tommelfingeren i den positive retning og dømte Brian Palsgaard videre, mens Jarl Friis Mikkelsen vendte tommelfingeren nedad.

Brian Palsgaard lovede, at han nok havde flere øksekunster at præsentere.

Lokal skovhugger i talentshow

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce