66-årig idømt bøde for at køre med gods, som ikke var spændt fast.

Faaborg: Det kan være farligt, hvis gods på en påhængsvogn ikke er fastspændt, og derfor er det forbundet med en bøde, hvis man som chauffør ikke efterlever det.

Det har en 66-årige mand måtte sande efter en tur i Retten i Svendborg. Her blev han dømt for netop at have kørt en varebil med påhængsvogn, hvor en palle og træstykker ikke var spændt fast.

Chaufføren blev standset på Kanalvej i Faaborg den 13. maj 2016, og ifølge hans egen forklaring i retten var alt gods på påhængsvognen spændt fast - pånær pallen og træstykker, der var placeret op mod forsmækken.

Både mandens forklaring og politiets fotos overbeviste retten om, at godset ikke var fastspændt, og det kostede en bøde på 2000 kroner til manden.

Da den 66-årige blev standset af politiet, var han ikke i besiddelse af en registreringsattest eller kopi af denne for påhængsvognen. Det skal man kunne fremvise på stedet, og den overtrædelse indgik også i dommen.

Forvandlingsstraffen for bøden er seks dages fængsel.   

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.