Målet er at sætte Nr. Lyndelse på landkortet, fortæller initiativtager.

Nr. Lyndelse: Nr. Lyndelse er kendt for at være komponisten Carl Nielsens fødeby. Men nu vil byen med lige godt 2000 indbyggere gøre sig bemærket på en helt anden måde.

- Vi håber at blive ligeså store som Danmarks længste loppemarked i Sadolinsgade i Odense, lyder der fra Katrine Seedorff, der er en af de frivillige initiativtagere til et nyt loppemarked på Carl Nielsensvej i Nr. Lyndelse.

Hun mener ikke, at der er at sætte overliggeren for højt, da der allerede sidste år var stor interesse for det nyetablerede loppemarked på Carl Nielsensvej.

- Vi havde 40 stande på trods af møgvejr fra morgen til eftermiddag, påpeger hun.

Ifølge Katrine Seedorff er loppemarkedet i Sadolinsgade i Odense 2,3 kilometer langt. Det handler derfor om at være kreativ, da Carl Nielsensvej i Nr. Lyndelse ikke har samme rækkevidde.

- Jeg ved, at vi får svært ved at nå samme længde, men så må vi tage vængerne i brug, hvis vi får så mange stande, griner hun.

Gratis at være med

Der koster ikke noget at have en stand på loppemarkedet i Nr. Lyndelse.

- Du kommer bare med dine ting og står ude på vejen. Men vi vil gerne have at folk melder sig til, så vi har et overblik over, hvor mange vi bliver, siger Katrine Seedorff.

Det kan du blandt andet gøre i Facebook-gruppen "Carl Nielsenvejs årlige loppemarked" ved at sende en privatbesked.

Katrine Seedorff oplyser, at der er rig mulighed for at få adgang til vand og sanitet.

- Loppemarkedet foregår jo lige ude foran vores huse. Vi skal nok hjælpe folk, der kommer andre steder fra, siger hun. 

I 2016 deltog folk fra hele Fyn, og målet er også at skabe positiv opmærksomhed omkring Nr. Lyndelse.

- Vi er en lille by, men sidste år havde vi folk med fra Odense og andre steder på øen. Vi ønsker at få sat vores by og gade på landkortet, siger hun og tilføjer:

- Men det handler i ligeså høj grad også om at skabe et sjovt og hyggeligt tilbud til lokale beboere og i særdeleshed til de tilflyttere, som vi har mange af.

Loppemarkedet afholdes søndag 20. august fra klokken 10-15, og der kan stilles stande op fra klokken 9.

  • fyens.dk