Liggetider i Faaborg-Midtfyn: Hvert tredje hus på markedet har været til salg i mere end et år

Ejendomme, der står til salg længe, har typisk tålmodige ejere med is i maven, fortæller Jens Storm fra Home i Faaborg. Arkivfoto: Palle Peter Skov

Liggetider i Faaborg-Midtfyn: Hvert tredje hus på markedet har været til salg i mere end et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom der har været gang i boligmarkedet de senere år, så har hver tredje ejendom til salg i kommunen stået til salg i mere end et år. 13 ejendomme har rundet de fem år med Til-salg-skiltet ude. Men hvorfor bliver de ikke solgt?

Faaborg-Midtfyn: Trods et ejendomsmarked, der har pil opad i disse år, er der nogle ejendomme, der bare ikke bliver solgt. Faktisk fremgår det af boligsiden.dk, at af de 644 boliger (villaer, lejligheder, fritidsboliger og landejendomme) der i øjeblikket er til salg i Faaborg-Midtfyn Kommune, har cirka en tredjedel - 196 - været på markedet i mere end et år.

I bunden af listen - dem der har ligget længst - befinder sig 13 ejendomme, der har stået til salg i mere end fem år.

Men hvad er det lige, der gør, at en ejendom ikke ryger ud over rampen, når markedet ellers er i bedring? Ifølge ejendomsmægler Jens Storm fra Home i Faaborg er det svært at pege på en fællesnævner:

- Ofte er det flere elementer, der spiller ind. Det kan være en særlig beliggenhed - eller en pris der måske ikke helt er i harmoni med, hvad det aktuelle marked er indstillet på at betale. Der kan også være nogle ydre strukturelle omstændigheder, der gør, at ejendommen kommer til at hænge lidt. Er den f.eks. sat til salg på et tidspunkt, hvor der var en skole/børnehave og måske ovenikøbet en købmand i lokalområdet, og nogle af de ting er forsvundet i mellemtiden - så har præmissen jo ændret sig markant, forklarer Jens Storm.

Liggetid
Ejendommenes liggetider fremgår af boligsiden.dk.Man kan ikke "snyde", tage en ejendom kortvarigt væk fra markedet for at få nulstille liggetiden.

På Boligsiden.dk skal en ejendom have været helt væk fra markedet i fire år, før liggetiden bliver nulstillet.

Alt kan sælges...men

Én fællesnævner er der dog stede. Sælgere, der har haft deres hus til salg i mere end fem år, er af den ene eller anden grund ikke voldsomt parate til at gå på kompromis med prisen. For alt kan jo som bekendt sælges, bare prisen er lav nok.

- Huse med lang liggetid har typisk sælgere, der har masser af is i maven, masser af tålmodighed og måske er der heller ikke noget økonomisk pres. Det er selvfølgelig rigtig rart, hvis en køber dukker op, men det er måske ikke bydende nødvendigt, at det lige sker i morgen, forklarer Jens Storm.

Opstår der ikke en vis skepsis hos potentielle købere, når en ejendom har stået til salg så længe?

- Sådan var det tidligere, men den opfattelse, tror jeg faktisk, rykkede sig under krisen. I årene fra 2008 til 2012 var det jo ikke usædvanligt, at selv gode ejendomme også stod til salg meget længe. Den der med, at hvis en ejendom har stået til salg meget længe, så er det noget hø - den opfattelses, tror jeg ikke, folk har længere. De kan godt gennemskue, at det kan være ganske glimrende ejendomme, der har været til salg i noget tid, siger han.

Den kompromisløse sælger, der ikke er parat til at slække på prisen, har generelt lidt hårde odds imod sig i øjeblikket. Ifølge Jens Storm har der nemlig indfundet sig en helt ny virkelighed på boligmarkedet efter finanskrisen.

I dag opfattes udbudsprisen typisk som vejledende.

- Næsten ligegyldigt, hvilken pris en ejendom bliver udbudt til - og selv om den er helt ny på markedet - så mener køberne som udgangspunkt, at prisen skal diskuteres. Sådan var det ikke op gennem 00-erne, hvor køberne måtte betale det, sælger forlangte, fortæller han.

De 13 ejendomme, der har stået længst til salg, ligger spredt ud over det meste af kommunen. Vi finder dem i Faaborg, Ringe, Vejle, Horne, Haastrup, Faldsled og Gestelev.

Liggetider i Faaborg-Midtfyn: Hvert tredje hus på markedet har været til salg i mere end et år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce