Fyens.dk følger retssagen mod to mænd, som blev pågrebet efter det spektakulære hæveautomatskup i Ringe i december 2015

Ringe/Svendborg: Den 35 ton tunge gummiged, der blev benyttet under rambukkuppet mod Danske Bank i Ringe natten til den 1. december 2015, kunne have fået dele af bygningen til at styrte sammen.

Det fremgår af en rapport, som blev fremlagt af en ingeniør under retssagen onsdag formiddag, der beskriver det som en tilfældighed, at der ikke skete sammenstyrtning, oplyser fyens.dk's udsendte fra retten.

Gummigeden blev umiddelbart før kuppet stjålet fra skrot- og genbrugsfirmaet Genknus Fyn, som ligger godt to kilometer væk - i industrikvarteret i Ringe.

- De har brækket døren og tændingslåsen op og kortsluttet den, men de har så kørt med håndbremsen til, så den har ikke kørt alt for stærkt, nævnte ejeren dagen efter kuppet og konstaterede, at tyvene ikke kunnet have stjålet en større maskine.

Beboerne i lejlighederne ovenpå Danske Bank-bygningen blev efterfølgende evakueret, men syv ud af otte beboere kunne om aftenen vende hjem igen.

To mænd blev nogle timer efter rambukkuppet pågrebet på en adresse i Kværndrup i færd med at bryde en hæveautomat op, som de fik med sig i forbindelse med det voldsomme tyveri.

De har tilstået de fleste forhold under retssagen onsdag formiddag, som ifølge fyens.dk's udsendte følges tæt af familie og venner, mens anklageren dokumenterer sagen med blandt andet billeder og video optaget af cafégæster, der var til stede på den nærliggende Café Wessel under kuppet.

Caféen fik også smadret facaden, og de to mænd kan se frem til et større erstatningskrav for ødelæggelserne - de nægter sig dog skyldig i hærværk mod caféfacaden, da det ikke var planlagt.

Fyens.dk's udsendte oplyser, at anklageren kræver toethalvt til tre års fængselsstraf, mens forsvareren mener, at man skal ned på seks måneder til to års fængsel.

Vidneberetning - video: Daniel Kofoed

Se privatvideo fra kuppet:

Overblik over kuppet her - grafik: Mikkel Damsgård/Daniel Kofoed

  • Byline

    Af:

    Webredaktør, Fynsamtsavis.dk. Ansat på Fyens Stiftstidende/Fyns Amts Avis siden januar 2012 og bor på Midtfyn - i landsbyen Espe - med kæreste og to børn. Arbejdssteder: 2017-: Fynsamtsavis.dk 2016: Erhvervsavisen Fyn 2012-16: Lokalredaktionen i Ringe 2012: Fyens.dk 2011-12: Journalistpraktikant på Fyens Stiftstidende i Middelfart og på samfundsredaktionen.

Mere om emnet

Se alle
Rambuktyve sendt to år i fængsel med millionkrav

Rambuktyve sendt to år i fængsel med millionkrav

Retssag: 47-årig og 36-årig tilstår rambukkup i Ringe

Retssag: 47-årig og 36-årig tilstår rambukkup i Ringe

Rambuktyve for retten i Svendborg

Rambuktyve for retten i Svendborg