Lidl har indledt massakren


Lidl har indledt massakren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HANDEL: Tysk discountkæde gør klar til indtog i Ringe - flere frygter butiksdød
MIDTFYN: Bulldozerne er nu begyndt at æde sig ind på murene i de tidligere Fehr-bygninger på Bygmestervej i Ringe, og dermed er første skridt taget mod etableringen af den tyske discount-kæde Lidl. Mange frygter, at Lidl også vil æde en så stor del af den midtfynske butiksomsætning, at der følger butiksdød i kølvandet af discountkædens indtog.

- Jeg tror ikke, at der vil ske en massakre med det samme, men massakren kommer på sigt, forudser uddeleren i Superbrugsen i Kværndrup, Allan Kolding.

Købmanden i Krarup, Asger Engebjerg, har denne vurdering:

- Der kommer en meget hård priskrig i Ringe, og det kommer til at gøre ondt. Vinder bliver dem med den største kapital i ryggen, siger han.

Selv formår han ikke at dumpe priserne.

- Jeg kan kun bede til i min aftenbøn, at jeg beholder mine kunder, bemærker han.

Han har specialiseret sig i salg af oste og tror på, at det kan være med til at opretholde den lille landsbybutik.

Allan Kolding er ikke i tvivl om, at det først og fremmest bliver netop omegnsbyerne til Ringe, der bliver sorteper i den hårde dagligvarekamp i Ringe.

- Vi vil følge meget nøje, hvad der sker i Ringe, og bliver også nødt til at fastsætte vore priser efter niveauet i Ringe, siger Allan Kolding.

- Kan Kværndrup på sigt bevare brugsen?

- Det er svært at svare på, siger uddeleren.

Fakta har ingen planer

I Daglig'Brugsen i Årslev er uddeler Palle Andersen ikke så nervøs.

- Vi er heldigvis ikke en selvstændig forretning, men en del af Coop Danmark, så vi har kapital i ryggen. Ellers ville det ikke være sjovt. Vi bliver også nødt til at følge prisudviklingen i Ringe, men reagerer først og fremmest på, hvordan Rema reagerer, siger Palle Andersen om sin nærmeste nabo.

At der bliver kamp om kunderne, er allerede synlig i den midtfynske hovedstad. Netto har netop revet sin eksisterende forretning ned for at bygge en helt ny, Aldi udvider og brugsen ombygger for ni millioner kroner. Alta og Fakta har derimod ikke byggeplaner.

- Umiddelbart gør vi ikke noget. Hele markedet er gået i selvsving over de tyskere, men vi vil ikke føres rundt i manegen, siger salgsdirektør i Fakta, Peter Torp.

Han tror på, at dagligvareforretningerne i Ringe overlever.

- Jeg tror på, at der kommer flere kunder til fra oplandet. Andre vil måske undlade at køre til Bilka, siger han.

Formanden for Ringe Handelsstandsforening, Jesper Larsen, følger med spænding kampen om kunder. Nogle af de handlende har tidligere været meget kritiske over Lidls placering uden for bymidten, da de frygter, at specialforretningerne i bymidten vil miste kunder.

- Derfor er vi meget glade for, at Netto vælger at bygge ny forretning på den nuværende placering i bymidten og ikke flytter ud i nærheden af Lidl. Samtidig er det også positivt, at brugsen investerer, siger Jesper Larsen.

Lidl har indledt massakren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce