Let underholdning og mørk dokumentar i Helios

Rasmus Bjerg har hovedrollen som John Mogensen. Foto: NF/Julie Vrabelova

Let underholdning og mørk dokumentar i Helios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helios-Teatret viser biografisk fortælling om John Mogensen og dokumentar med Goebbels sekretær

Faaborg: Torsdag 8. marts er der danmarkspremiere på "Så længe jeg lever", en biografisk fortælling om den danske musiker John Mogensen, der blev nationalt folkeeje i 1970'erne.

Instruktør og manuskriptforfatter Ole Bornedal går helt tæt på den lidende kunstner, der kæmper en indvendig og opslidende kamp mod sine egne dæmoner - hans perfektionistiske krav og søgen efter det fuldkommende. Filmen er dog også en humoristisk skildring af Danmark i 70'erne, hvor flere af datidens store personligheder som Otto Brandenburg, Johnny Reimer og politikeren Erhard Jakobsen portrætteres.

Hovedrollen spilles af Rasmus Bjerg, der tog hele 12 kilo på til rollen. Filmen er med i Biografklub Danmark.

Frem til torsdag 8. marts vises "Et tysk liv - Goebbels' sekretær", en prisbelønnet dokumentarfilm med den 103-årige Brunhilde Pomsel, der var Goebbels' sekretær.

"De, der i dag siger, at de ville have givet nazisterne modstand. Tro mig, det ville de fleste af dem ikke have gjort", siger Brunhilde Pomsel, der arbejdede i hjertet af nazisternes propagandamaskine.

I filmen fortæller hun om sin mangel på samvittighedsnag - og om sine private indtryk af Nazitysklands monstrøse propagandaminister, Joseph Goebbels.

Da den store sal er udlejet til koncert torsdag 8. marts, vises begge film i den lille sal, "Et tysk liv - Gobbels' sekretær" kl. 14 og "Så længe jeg lever" kl. 19.30, så det er nok en god idé at reservere billetter, hvis man vil i biografen netop denne torsdag aften.

Elliot Crosset Hove, der netop har medvirket i dramaserien
Elliot Crosset Hove, der netop har medvirket i dramaserien "Broen 4", vandt en pris for rollen i "Vinterbrødre". Foto: ØFP

Råt, dansk drama

Hele ugen byder desuden på "Vinterbrødre". Den udspiller sig på et øde kalkværk et sted i Danmark, hvor man følger arbejdernes hårde arbejde, rutiner og liv på værket og i minerne. Fortællingen fokuserer på den yngste af to brødre, der gør, hvad han kan for at blive holdt af. Han tjener lidt ekstra ved at sælge hjemmebrændt, og da han forelsker sig i en pige på værket, afføder det kun yderligere problemer. Det er islandske Hlynur Pálmasons danske spillefilmsdebut - et både beskidt og råt drama, hvor der også er plads til lidt absurd humor. "Vinterbrødre" er filmet på 16 millimeter og vandt hovedprisen, New Talent Grand Pix, på CPH PIX i 2017, og hele ni Robert-statuetter, mens hovedrolleindehaveren, Elliott Crosset Hove, der netop har medvirket i tv-dramaserien "Broen 4", vandt prisen for bedste mandlige skuespiller på Locarno-festivalen i Schweiz, som filmen ligeledes åbnede.

Den 103-årige Brunhilde Pomsel leverer en stærk dokumentar om sin tid som Goebbels' sekretær. Foto: Camera
Den 103-årige Brunhilde Pomsel leverer en stærk dokumentar om sin tid som Goebbels' sekretær. Foto: Camera

Let underholdning og mørk dokumentar i Helios

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce