Legekæden i Faaborg er sat til salg, fordi ægteparret, der driver legetøjsforretninger i Faaborg og Assens, går på pension

I værste fald vil der fra nytår ikke være en eneste legetøjsforretning i hele Faaborg-Midtfyn Kommune.

Bambi Legetøj i Ringe har skrantet gennem længere tid og står foran en lukning, hvis der ikke kommer en køber.

Og nu har Vibeke og Kurt Jensen, der driver Legekæden i Faaborg og Assens, sat deres to butikker til salg.

Men her er det på ingen måde, fordi det går dårligt.

- Mange har draget paralleller mellem Ringe og os. Men det har intet med hinanden at gøre. Tværtimod. Vi oplever fremgang i begge vores butikker, som kører rigtig godt, understreger Vibeke Jensen.

Når de har sat deres to butikker til salg, er årsagen meget simpel: Vibeke er 66, Kurt 68, og nu er tiden inde til at sige stop og gå på pension.

- Vi vil gerne have mere tid til vores børn og børnebørn. Og vi vil også gerne have tid til at rejse. Vi har haft en udvekslingsstudent fra Mexico, som nu bor i Los Angeles, og hende vil vi gerne besøge. Og så har vi et stort hus og en stor have i Assens, fortæller Vibeke Jensen.

Parret har allerede fået et par henvendelser, uden at der er noget konkret i det.

Fristen er sat til årsskiftet. Hvis der ikke inden da er kommet en køber, må de to legetøjsforretninger i Faaborg og Assens lukke.

- Det håber jeg ikke sker. Der er helt klart basis for en legetøjsbutik i begge byer. Jeg synes, det vil være helt utænkeligt, hvis Faaborg ikke har en legetøjsbutik. Det vil være meget trist, siger Vibeke Jensen.

Hun mener, at både Faaborg og Assens ligger så tilpas langt fra Odense og Svendborg, at der fortsat vil være et marked for at sælge legetøj.

Til de to forretninger i Faaborg og Assens hører også en webshop, og begge er med i den frivillige legetøjskæde Legekæden.

Føtex er umiddelbart den største konkurrent til Legekæden i Faaborg.

- Derfor er det afgørende, at vi har et bredt udvalg og hele tiden har alle nyhederne. Hvis de for eksempel har to Nerf-skydere i Føtex, skal vi helst have 10, nævner Vibeke Jensen.

Parret har drevet forretningen i Assens siden 1972. Forretningen i Faaborg overtog de 1. juli 2010. Dengang lå butikken i Vesterport, men allerede to måneder senere blev den flyttet til de nuværende lokaler på hjørnet af Grønnegade og Mellemgade.

- Det kunne virkelig mærkes. Vi fik langt bedre plads og en bedre beligenhed.

De fleste dage er Vibeke Jensen alene om at passe butikken, men der er en ung pige ansat, som typisk kommer fredag og lørdag.

Og så er der ekstra personale for eksempel op til jul.

De to butikker er sat til salg for 2,3 millioner kroner.

Parret ejer bygningen i Assens, mens lokalerne i Faaborg er lejet.

  • Af: