Lederkrise i daginstitutioner


Lederkrise i daginstitutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GENOPSLAG: Svært at skaffe egnede ledere til børnehaver og skoler i øjeblikket

FAABORG: Børnehaven i Vester Åby og Ringgården i Faaborg har på det seneste måttet genopslå lederstillingerne, fordi ansøgerfeltet i første runde var utilfredsstillende. Og på Horne Skole fik man blot fire ansøgere til stillingen som skoleinspektør, hvoraf den ene trak sig, inden samtalerne gik i gang.

Vicekommunaldirektør Kai Winton Hansen, der har det daglige ansvar på børne- og undervisningsområdet, erkender, at det ser ud som om, der er et problem på især daginstitutionsområdet. Og en forklaring kunne være, at uddannelsen som pædagog ikke er specielt målrettet mod lederjob, og der kan også være et problem med det naturlige generationsskifte i børnehaverne, mener han.

- Souschefer i børnehaver (der kunne være kommende lederemner, red.) arbejder meget praktisk i det daglige og bliver ikke skolet i det administrative arbejde, som lederne har, siger Kai Winton Hansen.

Rikke Krogh Damgaard, fra BUPL-Fyn, mener ikke, det er den helt rigtige forklaring. Hun påpeger, at det er en landsdækkende tendens, der nu slår igennem i Faaborg.

- Det store ansvar, der følger med en lederstilling, matches ikke af lønnen og anerkendelsen, siger hun.

Rikke Krogh Damgaard mener, at de decentralise- ringer og serviceforringelser, der i disse år er realiteten i mange kommuner, gør livet surt for mange ledere.

- De står jo ved "skranken" og skal møde forældrene. Det er min oplevelse, at politikere i mange kommuner svigter deres ansvar i den forbindelse, siger hun.

Tendensen gør sig også gældende på skoleområdet, hvor lærerne ikke ligefrem står i kø for at blive skoleledere, påpeger formand for Fynsafdelingen af skolelederforeningen i Danmarks Lærer Forenings regi, Carl Erik Peters-Lehm.

- Selv store skoler i Odense, hvor prestige og løn er i orden, kan heller ikke tiltrække egnede kandidater. Jobbet som skoleleder er blevet langt mere komplekst i det seneste tiår. En skoleleder befinder sig i krydsfeltet mellem skolelovgivning, politikere, elever, personale og forældre, og det er en stor opgave i dag, siger han.

Lederkrise i daginstitutioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce