Lars von Trier foretrækker Sydfyn


Lars von Trier foretrækker Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FILMFYN: Sverige er yt, og Sydfyn er in, når der skal indspilles nye Zentropa-film
NAKKEBØLLE: Filmselskabet Zentropa, der har karismatiske Lars von Trier og Peter Aalbæk Jensen i spidsen, flytter nu teltpælene delvist til Sydfyn. Selskabet har netop erhvervet ejendommen Sanatorievej 21 tæt ved Fjællebroen, og den skal bruges som depot for blandt andet lysudstyr og være base for Zentropas aktiviteter i det sydfynske. Og der kommer formentlig til at ske en del, siger Britta Hansen, der er forstanderinde i Zentropa.

- Planen er, at den produktion, vi hidtil har haft i Sverige, fremover skal foregå på Sydfyn. Men der vil formentlig stadig være nogle af Lars' (von Trier, red.) film, der kræver så store studier, at det må foregå i Trollhättan, fortæller hun.

Der er til lejligheden dannet et nyt Zentropa-selskab ved navn Teknik Fyn, som får adresse på Sanatorievej, og selskabet har tilknyttet en medarbejder på deltid.

En film om året

Zentropa har siden 1999 indspillet fire film i Trolhättan i Sverige, hvor der er opbygget en filmkultur med indbyggede støttemuligheder meget lig den, de sydfynske kommuner er i fuld gang med at udvikle i FilmFyn-regi.

Og Britta Hansen vurderer, at det niveau vil fortsætte, så der altså i snit vil blive indspillet en Zentropafilm årligt på Sydfyn.

I øjeblikket er selskabet i gang med at indspille filmen "Martin Luther King og jeg" på Ærø med Niels Arden Oplev som instruktør.

Ideen med at have en fast domicil på Sydfyn er også, at der kan indlogeres folk, og at udstyret kan udlejes til andre filmselskaber, så de slipper for at fragte alting med fra København.

"Adams Æbler"

- I øjeblikket har vi f.eks. nogle af folkene fra M&M Productions boende i Nakkebølle. Vi er konkurrenter, men så er det jo heller ikke værre, fortæller Britta Hansen.

M&M Productions er som tidligere omtalt i Stiftstidende i gang med at optage filmen "Adams Æbler" i og omkring kirken i Horne.

Lars von Trier har selv for nylig været i Nakkebølle i forbindelse med indretningen af det nye hovedkvarter. Og mon ikke han benyttede lejligheden til at se sig omkring i området efter egnede locations til fremtidige film?

Lars von Trier foretrækker Sydfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce