Langtidssyge skal hurtigere i job


Langtidssyge skal hurtigere i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny enhed på jobcenter tager sig af de tungeste sager. Samtidig skal medarbejdere lære at følge en sag til dørs

FAABORG-MIDTFYN: Nul huller, tak.

Det lyder som et slogan for et vilkårligt tandpastamærke,. Men det er samtidig idéen bag et nyt tiltag fra kommunens side, der retter sig mod borgere på sygedagpenge.

- Baggrunden er, at vi har oplevet en ophobning af sygedagpengesager af længere varighed. Det vil vi nu gøre noget ved, siger Svend Skipper, chef for Jobcentret i Ringe.

"Længerevarende" kan her oversættes til mere end 39 uger, og i de tilfælde kan der nemt opstå en situation, hvor sagsbehandleren simpelthen mister fokus, erkender han.

- Samtidig viser al erfaring, at jo længere man er væk fra sit arbejde på grund af sygdom eller andet, jo sværere er det at komme tilbage. Der kan selvfølgelig være mange grunde til, at en sag trækker ud, for eksempel at man ikke kan få den rigtige behandling. Men der er også ting, vi kan gøre for at undgå, at der opstår huller i forløbet, tilføjer Svend Skipper.

Særlig enhed

Det vil blandt andet ske ved at ansætte to personer, der skal koncentrere sig om de længerevarende sager. Dermed får den faste stab af medarbejdere i afdelingen mere overskud til at sætte ind med en tidlig indsats, og på den måde vil alle borgere på sygedagpenge forhåbentlig opleve, at der bliver arbejdet langt mere målrettet.

Som noget nyt får de to ekstra ansatte ansvaret for at følge sagerne helt til dørs. Så undgår man unødvendig ventetid i forløbet, forklarer centerchefen. Han nævner som eksempel, at når en person skal i jobtræning efter et sygdomsforløb, kræver det i dag, at medarbejdere fra to forskellige afdelinger taler sammen. Og det er en kilde til problemer, mener han.

- Derfor lægger vi op til, at alle ansatte fremover skal være i stand til at følge en sag fra start til slut. Jeg tror også, at borgerne vil opfatte det som en forenkling, siger han.

Begrænset periode

De to ekstra stillinger skal besættes snarest, så indsatsen kan sættes i gang senest den 1. september. Ud over at tage sig af de tunge sager, får personerne til opgave at lære fra sig. Dermed skulle man gerne kunne se en effekt på længere sigt, selv om der er tale om en særordning, der foreløbig skal køre frem til udgangen af 2009.

Næste forår vil indsatsen blive evalueret, og fra jobcentrets side har man lagt op til, at der kan ansættes yderligere to personer, hvis indsatsen er en succes.

Som et minimum skal de kunne tjene deres egen løn ind i form af færre udgifter til sygedagpenge.

- Men jeg synes, at vi skal stile endnu højere, og det tror jeg kan lade sig gøre, siger borgmester Bo Andersen (V), der peger på to vigtige aspekter af projektet.

Dels kan det spare kommunekassen for rigtig mange penge, og dels vil det være en gevinst rent menneskeligt, at personer på sygedagpenge kan komme hurtigere tilbage på arbejde, forklarer han.

På et møde i går sagde Økonomiudvalget formelt god for ordningen, der vil koste 436.000 kroner i år og 1,2 millioner kroner næste år. Bliver der ansat yderligere to medarbejdere, stiger udgifterne i år 2009 med 756.000 kroner.

Langtidssyge skal hurtigere i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce