Lange skoledag: Flyt konfirmationsundervisning til lørdag

Behøver konfirmationsforberedelsen dog at ligge i skoletiden? Det spørgsmål blev et hedt debatemne i kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn tirsdag.
Foto: Peter Leth-Larsen

Lange skoledag: Flyt konfirmationsundervisning til lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enhedslisten i Faaborg-Midtfyn foreslår at rykke konfirmationsundervisningen til lørdag for at forkorte nogle af de lange skoledage, som folkeskolereformen har medført

Faaborg-Midtfyn: Lange skoledage ovenpå folkeskolereformen har længe været et omdiskuteret emne i Faaborg-Midtfyn.
Tirsdag aften forsøgte politikerne i kommunalbestyrelsen så at finde en løsning på problemet, der ikke mindst er udløst af at mange elever i Faaborg-Midtfyn kommer til skole med bus, og at bustiderne derfor skal tænkes sammen med skoleskemaerne.

Konsekvenserne af de lange skoledage er blandt andet problemer for de elever, der gerne vil bruge eftermiddagstimerne til idræt og andre fritidsinteresser.

En af de ting, der er med til at forlænge skoledagen er den ugentlige konfirmationsundervisning for eleverne i 7. klasse. Derfor foreslog Enhedslistens Morten Schjøtt at flytte konfirmationsundervisningen til lørdag. Forslaget blev umiddelbart modtaget positivt af Socialdemokraternes Mette Frederiksen, som dog også sagtens kan se for sig, at konfirmandundervisning kan ligge hen på eftermiddagen efter skoletiden.
- Vi vil gerne have, at børnene er i skolen, mens de er mest undervisningsparate, konstaterede socialdemokraten.

Forslagene om at rykke konfirmandundervisningen væk fra de attraktive morgentimer vakte dog stærke reaktioner fra især Dansk Folkeparti.
- Det at blive konfirmeret handler ikke bare om gaver og fest. Der er nogle, der virkelig tror på de højere magter. For mig at se er det fuldt ud lige så dannende at have konfirmandundervisning som at lære om politik i samfundsfag i folkeskolen, lød det fra Claus Jørgen Bendtsen, som ud over at være DF-politiker også er næstformand i sit lokale menighedsråd.

En anden DF-politiker, Jack Odgaard, spurgte samtidig sarkastisk, om kristendomsundervisningen så skal helt ud af skolen.
- Så kan vi hurtigt få nogle korte skoledage, hvis det er det, det handler om, fastslog Jack Odgaard.

Venstres Søren Kristensen erklærede sig enig med Dansk Folkepartis Claus Jørgen Bendtsen, men ellers valgte Venstre-politikerne ikke at kaste sig ind i den følsomme konfirmations-diskussion.

I forsøget på at gøre bare lidt ved de lange skoledage besluttede politikerne at ansøge børne- og undervisningsministeriet om som forsøg at lade konfirmationsundervisningen erstatte timer i Understøttende Undervisning. Derudover gav politikerne grønt lys for, at de enkelte folkeskoler kan indføre to-lærerordning i de ældste klasser for på den måde at få afviklet undervisningen hurtigere.

Sagen slutter dog ikke her. På et senere tidspunkt skal politikerne diskutere, om ændringer i busdriften kan være med til at forkorte skoledagene, men som det ser ud nu, vil det betyde, at der skal investeres flere millioner ekstra i flere busafgange.

Lange skoledag: Flyt konfirmationsundervisning til lørdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce