Landsstævne kom godt fra start

Holdene blev sendt af sted med få minutters mellemrum fra pladsen foran Carl Nielsen Hallen. I alt deltog 500 motionister fordelt på 43 hold.

Landsstævne kom godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

500 motionister deltog i gårsdagens holdkørsel. Det største antal i otte år

NR. LYNDELSE: - Kom, vi går lige inden for i hallen og holder et lille taktikmøde.

Det er lørdag eftermiddag og pladsen foran Carl Nielsen Hallen i Nr. Lyndelse vrimler med mennesker. Hvert andet år bliver der afholdt landsstævne for cykelmotionister, og denne gang er valget altså faldet på den lille midtfynske by. Hele 500 har meldt sig til dagens holdkørsel fordelt på 43 hold.

Blandt dem er andetholdet fra den lokale cykleklub, Kæden, som forsøger at få samling på tropperne, inden det går ud på den 90 kilometer lange rute.

- Jeg har cyklet i 10 år og har været klubmester to gange. Men i år har jeg ikke fået trænet så meget, som jeg plejer, så for mig handler det mest om at have det sjovt, fortæller 41-årige Tonny Greve fra Årslev, der til daglig arbejder som produktionsleder i Dansk Overflade Teknik.

Han begyndte at træne i klubben, fordi hans kone på det tidspunkt arbejdede på cykelfabrikken Kildemoes i Nr. Lyndelse. Her var der allerede flere af de ansatte, som var medlem af Kæden, fortæller han. På vej ind i hallen passerer han udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der stiller op for et hold, der i dagens anledning kalder sig DCU Rynkeby.

Her finder man også skuespilleren Paw Henriksen, som Tonny Greve kender udmærket fra tidligere løb.

- Vi er cirka lige gode, ham og mig, konstaterer han.
Kæden 2 benyttede ventetiden til at holde et lille taktikmøde. Bemærk stenene på bordet, der blev brugt til at illustrere, hvordan rytterne skal bytte plads med hinanden på den 90 kilometer lange rute.
Kæden 2 benyttede ventetiden til at holde et lille taktikmøde. Bemærk stenene på bordet, der blev brugt til at illustrere, hvordan rytterne skal bytte plads med hinanden på den 90 kilometer lange rute.

Taktikken er klar

Inden for i hallen sætter rytterne fra Kæden 2 sig omkring det ene langbord. 37-årige Klaus Thomsen, Nr. Lyndelse, finder en håndfuld småsten frem, som han placerer i en lang, lige række.

- Idéen er, at vi skiftes til at ligge forrest, og at den forreste lader sig glide hele vejen tilbage i feltet. Det vigtigt, at der er ikke er for langt mellem os, forklarer han pædagogisk, mens de andre ser på.

- Halløj Flemming, du er den store sten, lyder det fra en af deltagerne, da 51-årige Flemming Jensen fra Nr. Lyndelse støder til.

- Ja, jeg kan forudse, at der bliver trængsel bagerst i feltet, svarer han hurtigt tilbage.

De bliver dog enige om, at det gælder om at få alle mand med i mål samtidig.

Stor spredning

Desværre er man ikke i stand til at følge oplægget.

- Det gik sådan set fint nok, men der var for stor spredning på holdet. Så selv om vi forsøgte at vente på hinanden, blev vi delt i to grupper. Først kom seks man ind, og siden fulgte de sidste tre. Derfor fik vi også en ret dårlig placering, konstaterer Tonny Greve efter løbet.

Stævneansvarlig Niels Myrup kan til gengæld glæde sig over det største antal deltagere i holdkørslen gennem de sidste otte år. Selv forklarer han det med, at Midtfyn ligger centralt placeret i landet. Og så har man gjort meget for at reklamere for stævnet i cykelkredse, fortæller han.

Landsstævnet fortsætter i dag med blandt andet enkeltstart og postmasterløb.

Landsstævne kom godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce