Kenneth Guldhammer fejrede sine første 10 år med Landslagteren i Faaborg. Hans forretning er en solstrålehistorie med 20 ansatte og en omsætning på ni millioner om året.

Faaborg: Det er 10 år siden, Kenneth Guldhammer som blot 24-årig overtog Landslagteren i Torvegade. Og der var god grund til at fejre jubilæet, for det er en af de forretninger, det går rigtig godt for.

- Ja, jeg synes jo selv, det er lidt af en solstrålehistorie, at en by som Faaborg kan have sådan en forretning. Vi omsætter for ni millioner kroner om året og har i alt omkring 20 ansatte, siger Kenneth Guldhammer.

- Men folk er gode til at bakke op og betale en pris, så vi kan holde kvaliteten. Og så har vi den fordel, at vi sælger noget, som folk skal bruge hver dag, tilføjer han.

Kenneth Guldhammer nåede at arbejde tre et halvt år i butikken, inden han overtog den.

- Da jeg kom, var det netop med henblik på at overtage den i forbindelse med et generationsskifte, fortæller Kenneth Guldhammer, der er udlært i Kælder Slagteren i centrum af Silkeborg.

I 2008 overtog han Landslagteren fra Britt og Jørgen Rasmussen.

Færdigretter udgør en stadig større del af butikkens grundlag, og det er en trend, der vil fortsætte, forventer Kenneth Guldhammer.

- Jeg vil gætte på, at om to år udgør fersk kød mindre end 10 procent af vores omsætning. Vi fastholder traditionen med selv at skære kød ud, men vi har ikke så mange slagtere som tidligere. I stedet har vi flere kokke og unge i delikatesseafdelingen, fortæller han.

Jubilæet blev fejret med særlige jubilæumstilbud torsdag, fredag og lørdag.

Fredag eftermiddag havde Kenneth Guldhammer sat Landslagterens pølsevogn op i Torvegade over for butikken, og så var der gratis pølser til alle, der kunne fremvise en bon med mindst et jubilæumstilbud købt hos Landslagteren.

Det var der mange, der benyttede sig af, og vurderingen var entydig:

- Det er nogle fremragende pølser!

  • Af: