Landsbyskole frygter lukning


Landsbyskole frygter lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere er klar til skolelukninger i en ny struktur. Formanden for Heden-Vantinge Skole frygter for fremtiden

FAABORG-MIDTFYN: Dagene for den lille Heden-Vantinge Skole som undervisningssted kan være talte. Det frygter formanden for skolens bestyrelse, Alex Bøgh Eriksen.

Bekymringen kommer, efter at borgmester Bo Andersen (V) og formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm (SF), i går her i avisen tilkendgav, at skolelukninger kan blive en del af en ny skolestruktur.

Dermed vil Heden-Vantinge Skole naturligt komme i søgelyset hos politikerne, mener Alex Bøgh Eriksen.

- Vi er en lille skole, og derfor vil vi altid være i farezonen, siger han.

Alt i spil

Landsbyskolen i Vantinge har i øjeblikket 80 elever og er den mindste folkeskole i kommunen, når Lyø Skole lukker. Men formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Jakob Holm, ønsker ikke at udtale sig om, hvorvidt en lukning af skolen i Vantinge kan komme på tale.

- Det vil jeg ikke kommentere. Vi skal have kigget på hele området, for vi skal jo også have et sted at flytte eleverne hen, hvis vi lukker skoler, siger udvalgsformanden.

Hos det konservative byrådsmedlem Søren Clemmensen vækker det glæde, at der nu viser sig en politisk velvilje til at kigge på kommunens skolestruktur.

- Jeg har undret mig over, at der ikke er taget fat noget før. Det er jo sådan noget, man gør ved fusioner i erhvervslivet, men det har vi undladt ved kommunesammenlægningen, siger Søren Clemmensen.

Han ønsker heller ikke på nuværende tidspunkt at komme med et bud på en skole, som kunne lukkes.

- Først skal vi have kigget på det hele, og det er et større arbejde. Men hvis vi kan spare penge ved lukning af skoler, så vi får råd til bedre materialer og undervisningstid, så skal det gøres, siger Søren Clemmensen.

Tilbage hos Alex Bøgh Eriksen er der en vis forståelse for, at politikerne kigger på skolestrukturen. Som flere andre skoler er Heden-Vantinge Skole også træt af gentagne besparelser.

- Hvis det bliver en realitet, at vi skal lukke, så må vi forholde os til det. Men lige nu savner jeg bare en klar politisk udmelding om fremtiden, lyder det fra formanden.

Eventuelle skolelukninger er dog ikke nært forestående. Først når næste års budget er vedtaget i midten af oktober, skal politikerne drøfte i hvilket omfang, der skal investeres i modernisering og eventuel udbygning af Nordagerskolen i Ringe, Sundskolen i Faaborg og Broskolen i Årslev.

Landsbyskole frygter lukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce