Gestelev, Heden og Vantinge skal rykke sammen om de samlingssteder, der er tilbage i landsbyerne, mener lokalråd, der kalder til stormøde søndag

Tilbage i 2009 lavede lokalrådet for Gestelev, Heden og Vantinge en ambitiøs udviklingsplan for de tre landsbysamfund vest for Ringe.

Siden er to af hjørnestenene i den plan forsvundet. Folkeskolen er lukket og erstattet af en heldagsskole for børn fra hele Faaborg-Midfyn. Og børnehaven er helt lukket.

Derfor er det nu tid til at få sat en ny kurs for de tre midtfynske landsbyer, mener lokalrådsformand Karl Peter Warming.

Startskuddet lyder på søndag den 28. februar klokken 10.30, når lokalrådet inviterer til det første af tre arrangementer, hvor landsbyboerne skal diskutere egnens muligheder igennem - og udarbejde en ny opdateret udviklingsplan.

- I den gamle udviklingsplan fokuserede vi meget på at bevare børnehuset og skolen som kulturcentre. Det er ikke rigtig lykkedes, så derfor er der brug for nytænkning, mener Karl Peter Warming, som taler for, at landsbyboerne rykker tættere sammen om de tilbageværende, traditionelle samlingssteder - kirkerne og forsamlingshusene.

Netop derfor begynder søndagens møde med gudstjeneste i Vantinge Kirke, og siden går det løs med brunch og debat i Vantinge Forsamlingshus.

- Kirkerne er snart den eneste offentlige service, vi har, så måske skal vi blive bedre til at bruge dem som forsamlingshus og kulturinstitutioner, lyder det fra lokalformanden.

Både mulighederne i kirkerne og forsamlingshusene er derfor på dagsordenen ved søndagens brunch, og det samme er udviklingen af landsbyernes natur, erhverv og muligheder for at trække tilflyttere til.

Hvor længe, "udviklingsbrunchen" skal vare, er ikke fastsat - så længe der er lyst og energi, lyder det fra lokalrådsformanden, der har planer om to efterfølgende borgermøder i Gestelev og Heden i april og maj.

Arrangementet søndag er for alle indbyggere i de tre landsbyer, og ad hensyn til brunchserveringen bedes om tilmelding senest 25. februar klokken 20 på kpw@mth.dk eller sms 22 70 95 64. (tiv)

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.