Landsby mister 66 arbejdspladser: Flytter produktionen til Polen og Nordjylland

Damas flytter produktionen ud af Vester Aaby i løbet af 2019. Arkivfoto: Anders H. Jensen

Landsby mister 66 arbejdspladser: Flytter produktionen til Polen og Nordjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

38 produktionsansatte skal have nye job, salgsafdeling med yderligere 28 medarbejdere flytter nok til Odense.

Vester Aaby: Sidste kapital skrives snart i et stykke sydfynsk industrihistorie. Virksomheden Damas i Vester Aaby flytter nemlig i løbet af 2019 produktionen til Sæby og til Polen. 38 ansatte i indkøb, produktion og lager skal således have nye job.

Damas har lavet kornrensemaskiner til landbruget siden 1863, da Jens Nielsen, Vester Skerninge, grundlagde en maskinfabrik, som han 11 år senere flyttede til Vester Aaby. Virksomheden blev i 2015 opkøbt af det Sæby-baserede SKIOLD A/S, og allerede dengang blev der bebudet en større vækstplan. Det er den, der nu sender Damas ud af Vester Aaby:

- Vi skal opnå en vækst på 300 procent på fem år, og hertil er lokalerne i Vester Aaby ikke store nok, så vi må sende en del af produktionen til Sæby og en lille del til Polen, forklarer Helle Lennø Weesgaard, som er marketing manager i SKIOLD A/S.

Damas har 66 ansatte i Vester Aaby, heraf er de 38 job, som er produktionsrelaterede. Ingen medarbejdere sendes ud i arbejdsløshed, lyder det fra ledelsen:

- Der har været personlige samtaler med hver enkelt medarbejder, som alle skal have nye job, de fleste dog først i slutningen af 2019. Et par lærlinge har vi fundet andre lærepladser til, nogle skifter til job i andre af områdets virksomheder, nogle flytter med til Sæby, enkelte går på pension eller efterløn, men vi regner med, at vi har fundet en jobløsning til hver enkelt medarbejder, inden vi lukker produktionen i Vester Aaby helt ned, siger Helle Lennø Weesgaard.

Damas har også en salgsafdeling med 28 medarbejdere i Vester Aaby. Hvad der skal ske med dem er endnu lidt usikkert, men bestyrelsen har planer om også at flytte salgsafdelingen, formentlig til Odense.

- Vi har ikke nogen konkrete aftaler, men en idé om at trække til Odense, oplyser Helle Lennø Weesgaard.

150 år med landbrugsmaskiner
Damas har fremstillet landbrugsmaskiner på Sydfyn siden 1863.Allerede i år 1900 opnåede grundlæggeren Jens Nielsen guldmedaljen for kornrensningsmaskiner ved verdensudstillingen i Paris.

Den type maskiner har siden været et speciale for Damas.

Damas har siden 2015 været 100 procent ejet af SKIOLD A/S, der er hjemmehørende i Sæby.

Vækstplanen for Damas betyder, at lokalerne i Vester Aaby er blevet for trange. Produktionen flyttes med udgangen af 2019.

Landsby mister 66 arbejdspladser: Flytter produktionen til Polen og Nordjylland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce