Landmåler slap for boykot


Landmåler slap for boykot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MÆGLINGSMØDE: Vi har ikke forsøgt at snyde, siger landmåler
RINGE: I 30 år har han arbejdet for private bygherrer og kommunale myndigheder. Målt op og slået streger til brug for både store og små byggerier.

Det var med denne årelange erfaring i bagagen, at landinspektør Lars Nørgaard besluttede at få renset luften i sagen om smedemester Per Mortensens seniorboliger i Lundsager.

Ganske vist var det sønnen, landmåler Steen Nørgaard, der havde slået stregerne til den beliggenhedsplan, som var vedlagt Per Mortensens ansøgning om byggetilladelse. Men da Ringe Kommune truede firmaet med boykot - ligesom man gjorde i forhold til smedemesteren - så måtte Nørgaard senior på banen.

Alibi for sagsbehandler

Kommunens påstand var, at landinspektørens tegning skulle være garanti for, at både lokalplan og bebyggelsesplan var overholdt. Derfor undlod sagsbehandleren i teknisk forvaltning at kontrollere sagen selv.

Landmålerens tegning blev med andre ord brugt som alibi for sagsbehandleren, der derved "kom til" at udstede en byggetilladelse i strid med kommunens egen bebyggelsesplan for området.

Efterfølgende klandrede kommunen primært Per Mortensen og sekundært landmåleren for henholdsvis manipulation og uvederhæftighed. Det kunne Steen Nørgaard ikke leve med.

Særbehandling til Ringe

- Jeg lever jo af at have ansvar, men jeg vil gerne vide, når jeg har det, siger Lars Nørgaard, der ikke normalt opfatter sig selv som et "blåt stempel" i byggesagsansøgninger.

- Det er ikke et forsøg på snyd fra vores side. Vi blev bestilt til at levere en tegning, og det gjorde vi, men vi har så siden måttet erkende, at der stilles andre forventninger til os fra Ringe Kommune, end der gør i de andre fynske kommuner, siger Lars Nørgaard.

Fremover vil hans firma derfor give Ringe Kommune særbehandling, så misfor-ståelser af den aktuelle karakter kan undgåes.

Mæglingsmøde

På et mæglingsmøde med borgmester Bo Andersen, kommunaldirektør Benny Balsgaard og kommuneingeniør Preben Mørkhøj fremlagde landinspektøren sine synspunkter.

Det lykkedes dermed for landinspektørfirmaet at undgå en kommunal boykot.

Landmåler slap for boykot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce