Landbrugsskole i Korinth opruster

Landbrug og køer, Korinth Landbrugsskole
Foto: Roland Petersen/©Roland Petersen

Landbrugsskole i Korinth opruster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har ligget landbrugsskole i Korinth siden 1907, og mange dygtige landmænd er gennem årene blevet uddannet i, hvordan man overlever i en branche, som på så mange områder er afhængig af vind og vejr, politiske strømninger og kritikere fra græsrodsbevægelser og naboere, men alligevel har uddannelsesstedet nu holdt fanen højt i snart 110 år, og alt tyder på, at skolen vokser sig stærkere i de kommende år.

For nyligt blev første etape af udbygningen, til en pris af 5,6 millioner kroner, fejret med deltagelse af de mange lokale håndværkere som været involveret i projektet, og de havde selskab af elever, formanden for landbrugsskolen, den tidligere lokalpolitiker fra Ø. Hæsinge, Jens Jacobsen (V), og den nuværende borgmester i Faaborg Midtfyn Kommune, Christian Thygesen (V), der klippede den røde snor over, som var spændt ud mellem den nye og gamle del af Margrethehallen, som nu er dobbelt så stor og giver eleverne bedre plads til at udfolde sig i værkstederne.

Næste fase af byggeriet omfatter opførelse af nye, og renovering af gamle stalde og forventes færdiggjort i løbet af 2016.

Forberedt til fremtiden og nye tiltag

I sin tale erklærede bestyrelsesformand, Jens Jacobsen, at "Fremtiden tilhører dem som er bedst forberedt" og garanterede, at Korinth-afdelingen nu er forberedt på fremtiden.

Forstander for Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, lykønskede de nuværende, og kommende elever med, de nye og bedre rammer de får, og lokalbefolkningen, som han garanterede en landbrugskole i Korinth mange år ud i fremtiden.

- Vi trives rigtig godt i Korinth, og takker for et godt samarbejde med befolkningen og de lokale håndværkere som i benytter så meget vi kan, fortalte forstander Jens Munk Kruse, inden han sluttede af med at lykønske miljøet, der får det langt bedre med skolens nye biobrændsel-anlæg, som kraftigt reducerer den årlige udledning af C02.

Efter de obligatoriske hurraråb - stod den på varme grillpølser med flydende koldt tilbehør.

Landbrugsskole i Korinth opruster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce