Land og by i duel om større investeringer


Land og by i duel om større investeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUDGET: Penge til anlæg varmt emne på budgetseminar
RINGE: Skal der kort før en kommunesammenlægning bruges et millionbeløb på at renovere en landsbyskole tæt på en formentlig kommende fusionspartner? Og er der idé i at bruge et stort beløb på at ændre Centrumpladsen og forbedre forbindelsen til Ringe Sø-området?

Det er to af de varme emner, når Ringe Byråd 24.-25. august holder budgetseminar.

Økonomiudvalget havde i går de første drøftelser. Seks millioner kroner mangler, for at budgettet hænger sammen. Borgmester Bo Andersen (V) håber dog, at beløbet begrænser sig til tre-fire millioner kroner, da der er håb om penge fra en statspulje til trængte kommuner. Desuden vil bare 40 ekstra tilflyttere end beregnet give cirka en million kroner til kommunekassen.

I første omgang skal embedsmændene udarbejde et spareforslag på fem millioner kroner på driften ( socialforvaltningen 2,5 millioner kroner, kulturforvaltningen to millioner, økonomisk forvaltning 300.000 kr. og teknisk forvaltning 200.000 kr.)

Renovering til debat

Udover debatten om, hvordan der kan spares på driften, er der så diskussionen om anlægsinvesteringer. I investeringsplanen er der til næste år afsat 1,6 millioner kroner til at påbegynde renoveringen af Søllinge Skole.

- Der er givetvis politikere, der ikke ønsker, at vi skal gå i gang set i lyset af kommunalreformen, siger Bo Andersen, der selv er i tvivl.

Han forudser, at en ændring af den overordnede skolestruktur tidligst vil kunne realiseres i 2008/2009.

- Og det vil være meget langt tid at vente, da der er et påtrængende behov for forbedringer i Søllinge, bemærker han.

Centrumpladsprojektet og den forbedrede stiforbindelse til søområdet koster cirka ni millioner, hvoraf fonde vil bidrage med cirka fem. De resterende fire millioner håber Bo Andersen, at byrådet vil sige ja til at finde ved i to år at udskyde afdrag på lån.

Land og by i duel om større investeringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce