Læseroplevelse; Ligadrømme sat på langtidsparkering

Henrik Poulsen (tv) mindede Jens Blom Nielsen om eventyret, der i 2012 var tæt på at sende Faaborg, eller HC Fyn, som klubben en overgang hed, helt op i håndboldligaen. I stedet endte det med konkurs og tvangsnedrykning. Og med at Jens Blom kom til, reddede stumperne og fik sikret seværdig håndbold i Forum Faaborg, omend på et lidt lavere niveau. Grunden til, at klubformanden er i spillertøj, er, at hans selv var i kamp for serie 2-holdt, der vandt dagens dyst mod divisionsreserverne fra Otterup.
Foto: Torsten Cilleborg.

Læseroplevelse; Ligadrømme sat på langtidsparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand Jens Blom Nielsen og træner Kasper Givskov varmede ugeavisens læsere op til kampen mod Haderslev

Faaborg: Halspeaker og radiovært Henrik Poulsen var lidt i drillehumør, da han præsenterede formanden for Faaborg ØH, Jens Blom Nielsen, for en ubrugt t-shirt, han havde fundet hjemme i skabet. "Faaborg HK i ligaen" hedder den påtrykte tekst.

- Hvorfor kom den aldrig i brug? spurgte Poulsen ved det læserarrangement i Forum Faaborg, som Ugeavisen Faaborg stod bag - umiddelbart før 3. divisions-opgøret mod Haderslev søndag eftermiddag.

Det gjorde den jo ikke, fordi det lokale håndboldeventyr sluttede så brat med konkurs og tvangsnedrykning til 3. division, efter oprykningen til håndboldligaen glippede tilbage i 2012. Det havde Jens Blom Nielsen ikke nogen lod i. Han kom først til for at redde stumperne efter konkursen, og nu er ligadrømmene sendt på langtidsparkering.

- Vi skal ikke i ligaen. Vi skal tværtimod huske, at vi er en klub, der har over 300 medlemmer, som vi er glade for. Dem vil vi ikke glemme på bekostning af en elitesatsning. Vi skal i 2. division, hvis det går godt. Det har vi sat os som mål. Men vi er også realistiske, og slutter vi top tre i 3. division, er vi tilfredse med sæsonen, sagde han.

Formanden vurderer, at Faaborg ØH, som det lokale håndboldfællesskab hedder i dag, har spillermaterialet til 2. division, men for at gøre sig en række højere, skal træningsmængden øges fra to til tre samlinger om ugen, og det er en udfordring i sig selv, fordi mange af spillerne må køre pæne afstande.

Derfor, fortalte træner Kasper Givskov, er en del af hans krav til spillerne da også, at de laver selvtræning, først og fremmest kondition og styrke.

Det har sine omkostninger både at være spiller på relativt højt niveau. Givskov kræver seriøsitet af sin trup, og ture i nattelivet er noget, som seriøse håndboldspillere vælger fra, fortalte han.

Omkostninger er der også for klubben.

- Det koster os 350.000 kr. for en sæson i grundudgifter at være med. Det er penge, der blandt andet går til halleje og dommerudgifter. Det er altså før vi får harpiks på fingrene og tøj på kroppen, og at det kan lade sig gøre, kan vi takke en fin opbakning fra sponsorerne i vores erhvervsklub for. Faaborg er en håndboldby, og vi har 3. divisions bedste hjemmebane med 3-500 tilskuere på lægterne til håndboldsøndag i Forum Faaborg, pointerede Jens Blom Nielsen.

Det er vel at mærke en skare, der formår at skabe stemning med bannere, trommer og tilråb. Det fik de godt 30 læsere, der deltog i arrangementet, så rigeligt syn for under den målrige kamp, der var ligeså spændende, som slutcifrene, 31-31, antyder.

Læseroplevelse; Ligadrømme sat på langtidsparkering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce