Læsehule til læseheste

Freja helt til venstre hygger sig sammen med Katrine, Kia, Julie og Kamilla i multirummets læsehule samtidig med, at de løser opgaver.
Foto: Jørgen Hansen

Læsehule til læseheste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

70 elever fra Allested-Vejle Skole bliver klogere i fantasifuldt og farverigt multirum

ALLESTED-VEJLE: - Det er meget sjovere at læse, når man kan sidde i hulen!

De fem piger fra 2. klasse på Allested-Vejle Skole er ikke i tvivl, når de viser læsehulen i skolens nye multirum frem.

Rummet, der er delt op i fire kvadrater med "gammeldags købmandsbutik", pc-værksted, skolepulte og læsehule indvies i dag. Det indvies af børnene, lærerne, den lokale kunstner Dan Hansen fra Vester Hæsinge, som har brugt 14 dage på at dekorere to af hjørnerne med farverige malerier fra gulv til loft og af den gruppe aktive pensionister, der har hjulpet med at sætte hylder op i købmandsbutikken, hvor børnene ved hjælp af et gammeldags kasseapparat får indblik i, hvad pengene er værd, når man skal købe ind.

I det store hjørnemaleri i læsehulen gemmer sig motiver fra diverse børnesange - for eksempel ses en vis Oles flotte, nye, røde autobil.

Om børnene lærer hvad det vil sige, at den kan køre otte mil i timen, er en anden historie.

Savner grønne planter

Ideen til multirummet fik lærer Tina Hansen sammen med en kollega. Det ekstra klasselokale var efterhånden mere depotrum end undervisningsrum, og da de to forelagde ideen for skolens ledelse, så fik de lov at gå i gang.

-Vi havde i forvejen en dejlig slå-ud sofa og har så fået lov at anskaffe en lænestol og nogle flyde-puder, hvor børnene kan ligge, når de får læst højt. Når vi så samtidig trækker det store, blå forhæng for, så er hulen rigtig god, siger Tina Hansen.

Meningen er, at børnehaveklassen samt 1. og 2. klasse på skift deles og i hold arbejder i multirummet.

Nu ønsker de sig nogle store grønne planter til at fuldende udsmykningen af lokalet.

Og trangen til liv på væggene har allerede bredt sig til skolens fritidsordning. Her har Dan Hansen lovet af kreere en spillebule.

Den bliver selvfølgelig døbt "Las Vejle".

Læsehule til læseheste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce